Feminine refleksioner med spejle
SPONSORERET indhold

Feminine refleksioner med spejle

Boligjournalist Pia Olsens kærlighed til spejle startede, allerede da hun var barn, hvor hun forelskede sig i et spejl, der stod til udsmidning i storskrald. Siden er samlingen af nye og gamle spejle vokset.

Foto: Anitta Behrendt
04. feb. 2016 | Bolig | BoligLiv


‘Jeg er helt vild med de næsten magiske effekter, som stjernespejlet giver til stuen. Spejlet skaber de fineste refleksioner, både af træerne udenfor og af lyset fra min gulvlampe om aftenen’, siger Pia. Spejlet er fra Hugau/Larsson, væggen er i farven ‘Asklilla’ fra Flügger. Sofabordene er fra Kristina Dam Studio.

Pia Olsen bor sammen med sin kæreste i et 180 kvadratmeter stort hus nær Roskilde. Pia er boligjournalist med firmaet Living Stories. Derudover er hun redaktør for bloggen Bungalow5.dk. Se mere på instagram under @livingstories og på sitet bungalow5.dk

TIP
Vælger du et markant spejl, er det smukt at holde resten af væggen tom, så spejlet kommer til sin ret.

– Jeg var dybt fascineret af det trefløjede spejl. Det var som en hemmelig verden, hvor jeg kunne skabe de sjoveste vinkler og refleksioner ved at dreje på siderne af spejlet. Jeg kan huske, jeg spurgte min far, om jeg ikke måtte få sådan ét. Der var dog ikke plads på mit værelse, så det blev ved drømmen, husker Pia om sin første forelskelse i et spejl.

Pladsen til at indrette et boudoirhjørne kom først, da Pia og hendes kæreste flyttede i hus for et par år siden. Hun gik på jagt på dba.dk og fandt spejlet kun et par kilometer fra sit hjem. – Spejlet var blevet givet i gave til en brud, da hun blev gift i 1961, og hun havde passet så godt på det, at det står som nyt. Og hun er i øvrigt stadig gift med sin mand her 54 år senere. Spejlet symboliserer derfor meget mere for mig – det er jo et kærlighedsspejl,  fortæller Pia.

Flere af spejlene i parrets hjem er fundet på loppemarkeder eller hos marskandisere, men der er dog blevet plads til et par nye.


Spejlbakken fra Rue Verte giver Pias ‘minibar’ et luksuriøst look. Karaflerne er loppefund.


Et genbrugsspejl står sammen med gamle fyrfadsstager i keramik og en plakat af Cathrine Raben Davidsen i et smukt stilleben. Billedet i tekstil er fra lenniegogo.dk. Figurer og vaser er fra Royal Copenhagen, Holmegaard og Kähler mikset med loppefund og souvenirs.


Pias barndomsdrøm om et trefløjet spejl er blevet til virkelighed i soveværelset, hvor det skaber en feminin boudoir-stemning. Spejlet er fra dba.dk

Pias 3 tips OM SPEJLE
• Spejle behøver ikke kun at hænge på væggen. Flere designere laver nu sofaborde, hylder og andre små møbler med spejleffekter. Brug de reflekterende møbler i din indretning som en cool effekt.
• Sæt spejle bag en samling stearinlys – på den måde får du dobbelt op af hyggebelysningen.
• Gå på jagt på dba.dk efter gamle spejle. Sorte pletter og revner gør dem kun mere charmerende at indrette med.

► SE OGSÅ: Skab lys og luft med spejle
► SE OGSÅ:
Susanne Rützou: Storsamleren af spejle
► SE OGSÅ: Værelser med udsigt