Fine dåbskort, invitationer og bordkort fra Hjemmet
SPONSORERET indhold

Fine dåbskort, invitationer og bordkort

De søde invitationer og bordkort til dåbs- eller navnefesten kan også anvendes som lykønskningskort til de nybagte forældre.

Af: Gitte Schou Hansen Foto: Fotograferne Søndergård
02. apr. 2014 | Bolig | Hjemmet

Materialer, værktøj og lim:

KLIK HER OG FÅ DIAGRAMMET TIL AT KLIPPE EFTER>>


 

Kort med barnevogn:

Karton (A4) i lyseblå, blå, mørkeblå, lyslilla, lysegrøn og hvid farve.

Kort med bamse:

Kartoni lysegul, hvid, lyserød, cerise og limegrøn farve.

Tegn øjne og mund med en tynd sort tuschpen, og klip alle små dele. Hjerter, sommerfugle og cirkler laves med figurstansetænger. Klip også blomsterne nemt med en figurstanse, og lav bølgekanten med en mønstersaks. Desuden får du brug for en lille og en stor saks og evt. en hobbykniv og et skæreunderlag.

For at undgå, at kartonen buler, når delene limes sammen, anvendes dobbeltklæbende tape (3 og 6 mm bredt), små klæbepuder (5 x 5 mm) og en fin limpen, f.eks. Quickie Glue, så limen kan anbringes, præcis hvor der  er brug for den, og brug gerne en pincet til placering af de små dele.

Fremgangsmåde

Vil du kun dekorere forsiden af kortene, kan du ganske enkelt folde et dobbeltkort af ½ ark karton, halveret på den lange led, og lime forsidemotivet på, men vil du lave den søde popup-dekoration på indersiden, skal du følge denne fremgangsmåde til begge kort og gøre indersiden færdig, før du dekorerer forsiden:

Klip 2 stykker karton (lysegul/lysegul eller lyseblå/lysegrøn) på 10 x 17 cm. Lav et ombuk på 2 cm i den ene ende af hvert stykke og rids evt. foldelinjen let forinden, så den er nem at folde. Lim de 2 ombuk sammen med en strimmel dobbeltklæbende tape (6 mm bred), der anbringes langs foldelinjen, så du får et dobbelt

kort med en "kam", der popper up på midten, når det åbnes.

Lav en dekorativ bølgekant med mønstersaksen på den lysegule "kam", og klip/skær konturen af græskanten på det blå/grønne kort. Lim et stykke hvidt karton på 9 x 11,5 cm på den ene flade med strimler af dobbeltklæbende tape, og dekorer derefter kortene som vist på billedet.

KORT MED BARNEVOGN

Klip den mindste barnevogn i blåt karton og lim en lille hvid flæse på kalechen. Lim derefter barnevognen på den grønne græskant med lidt tape. Klip 2 hvide hjul (A) og 2 blå hjul (B). Lim det blå hjul på det hvide og lim en lille hvid prik på midten.

Lim hjulene på barnevognen ved x-mærkerne med klæbepuder. Lim 2 hvide skyer og 2 sommerfugle på den lyseblå flade på den anden side af græskanten. Lav 6 blomster med figurstansen og lim en lille hvid prik på midten.

Lim 1 blomst på barnevognen og resten på græskanten og kortet. Lim til sidst en lille lyseblå prik i hvert hjørne af det hvide kartonstykke. Lim 1 stykke hvidt karton på 8 x 11 cm på forsiden af kortet med strimler af dobbeltklæbende tape.

Lim 1 stykke lysegrønt karton på 7 x 10 cm ovenpå og lim små lyseblå prikker i hvert hjørne. Lim en lille barnevogn med flæsekant og hjul på kortet.

Skriv teksten til kortet på en PC i et tekstprogram og udskriv den med en passende farve på hvidt papir eller skriv evt. teksten i hånden. Klip derefter tekstfeltet ud (ca.1 x 5 cm), og lim strimlen fast med dobbeltklæbende tape.

Dekorer til sidst med små sommerfugle og blomster, som vist på billedet.

BORDKORT MED BARNEVOGN

Klip 2 eksemplarer af den største barnevogn og rids forsigtigt med en nål eller hobbykniv langs den stiplede linje. Lim kalecherne sammen over denne linje, og lim en flæsekant og en blomst på begge sider af kalechen. Klip 4 store hvide hjul (C), 4 blå hjul (D) og 4 hvide cirkler (E). De sidste kan evt. klippes med et

kontorhulleapparat.

Lim hvert enkelt hjul sammen, som før beskrevet, og lim 2 hjul på hver side af barnevognene ved x-mærkerne. Lim en strimmel hvidt papir med gæstens navn på siden af barnevognen, og buk den nederste del udad langs den stiplede linje, så barnevognen kan stå som bordkort ved hver kuvert.

KORT MED BAMSE

Klip en lyserød bamse og lim hvide ører og mule på. Lim en cerisefarvet prik på mulen som snude og tegn

øjne og mund med sort tusch. Klip et hjerte i cerise karton og skriv barnets navn, datoen for festen eller andet på en lille tekststrimmel, og lim den på hjertet, som før beskrevet.

Lim bamsen på den gule kant, og lim derefter hjertet på bamsen med et par klæbepuder. Klip de grønne blade, lim en lysegul blomst ovenpå og lim derefter bladene på hjertet. Lim en græskant fast på tværs af

kortet langs kanten af det hvide kartonstykke, og lim lysegule, lyserøde og cerise blomster ovenpå. Lim 2 små hjerter på de øverste hjørner af det hvide felt, og lim 2 små sommerfugle på kortet på den

anden side af bamsen.

Lim 1 hvidt og 1 lysegult stykke karton på forsiden, som beskrevet under kortet med barnevognen, og dekorer med hjerter i de øverste hjørner. Lim en græskant på tværs af kortet, langs den nederste kant af det hvide felt. Lim derefter en bamse på kortet med klæbepuder. Lim et hjerte med en tekst på bamsen og små

blade med en blomst på hjertet. Lim til sidst et par sommerfugle på kortet og 3 blomster på græskanten på hver side af bamsen.

BORDKORT MED BAMSE

Klip og lim en lille bamse som før, og lim et hjerte med gæstens navn på forsiden. Fold 1 stykke limefarvet karton og klip i det dobbel te lag karton en græstot, som bamsen kan sidde på. Hold den evt. fast

med lidt lim og stil bordkortet ved kuverten.  

KLIK HER OG FÅ DIAGRAMMET TIL AT KLIPPE EFTER>>