Indretning
Foto: Tia Borgsmidt

Før & efter: Et hjørne til afslapning

Flere lag gamle tapeter og et tykt, mørkt lag fernis på gulvet måtte væk, før det hyggelige læsehjørne med den store reol og de lækre, støvede nuancer kunne blive til virkelighed.FØR

Mørke fernisgulve… dominerede i begge stuer. Væggene var slidte og med mange lag gamle tapeter.

Før var stuen mørk og trist, men masser af hårdt arbejde har forvandlet den til et lyst og venligt rum i den gamle herskabslejlighed. En stor reol fra gulv til loft, bygget op af bogkasser i forskellige dybder, danner  basis for et hyggehjørne, hvor to lette stole sammen med et lille bord lægger op til afslapning. Reolen fungerer som opbevaring af bøger og magasiner og som udstilling af smukke keramikfund. Enkelte kasser har låger, så praktiske redskaber som kontorgrej kan gemmes væk. Væggene i stuen er lyse, og farverne er afstemt. En gråblå sofa står over for læsehjørnet, og der er indrettet med puder i forskellige støvede nuancer af pink, blå og grå. Sofaen er købt til rimelige penge fra Sofakompagniet.

– Mine møbler er ikke dyrere, end at ungerne kan tørre næser i dem, uden at jeg kollapser, siger stuens ejer, boligstylist Mette Helena Rasmussen, der også synes, at det er rart, at møblerne ikke har kostet mere, end  at hun kan skifte dem ud, hvis hun får lyst til at lave om. Derfor er hun heller ikke bange for at vælge møbler i farver, som hun måske bliver træt af. For hellere indrette sig med hjertet end med en kedelig sikker løsning, synes hun.


EFTER
Rummet blev lækkert … og indbydende, efter at gulve og vægge blev frisket op. Hyggehjørnet er fyldt med personlig kunst, masser af bøger i den flotte bogreol, og et par stole lægger nu op til afslapning og samtale. Bord fra Jens Lyngsøe Interieur, maleri af Mette Helena Rasmussen, strikpude fra Zuzunaga og plaid fra Strikaholic.

TIP
Placer både bøger og nips i din reol, men lad enkelte rum stå tomme for et let udtryk.


Støvede farver
Dæmpede, rolige nuancer er valgt i stuen. Over for reolvæggen står en sofa i en skøn blågrå nuance fra sofakompagniet.dk. Aperie-puderne og flagermusstolen er fra Retro Villa. Keramikkop fra Ment og plissegardin fra Faber.


Forskellige dybder
Bogkasserne har forskellige dybder, fordi det giver liv og lethed. Nogle af dem har låger. Kasser og låger er fra Trævarefabrikernes Udsalg. Keramikken er loppefund.

TIP
Miks åbne bogkasser med opbevaring bag låger, så du kan skjule og vise frem efter lyst.

Udfordringer:
• Rummet var mørkt og havde ikke været istandsat siden 1960’erne.
• Gulvet var mørkt af fernis og med limrester fra gulvtæpper.
• Der var flere lag gamle, mørke tapeter på væggene.

Løsninger:
- Gulvene blev afhøvlede og ludbehandlede af Keis Gulv og Service.
- De gamle tapeter blev dampet ned, vægge og loft blev fuldspartlede og filtede. Det hele blev malet svagt lys blå med G01 ‘Sne’, glans 5 fra Dyrup.
- Kubikkasser i hvid og fyr i forskellige dybder blev sat op som en reol på væggen mod spisestuen.

► SE OGSÅ: Før & efter: Stue blev lun & hyggelig
► SE OGSÅ:
Før og efter: Gæsteværelse med personlighed
► SE OGSÅ: Før & efter: Soveværelse med afslappet stemning

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning, Stue og Renovering