Hotkotyr genbrug nørrebro i København
SPONSORERET indhold

Vild med retro møbler? Her er 8 gode genbrugsbutikker i København

Skal dit boliginteriør være vintage og er du vild med retro møbler, lamper og plakater? Så bliv inspireret til gode genbrugsbutikker i København her. I guiden er der både butikker med fokus på dansk design, Bauhaus perioden og vintage plakater og tapeter. You’re welcome.

Af: Mette Andersen Foto: Hotkotyr
15. jan. 2020 | Bolig | ALT.dk

 

1. Lebencph: Plakater, facadebogstaver og Christian Dell lamper

I butikken på Amager er der fokus på den gamle øst-europæiske industri og Bauhaus periode, og der er lagt kærlighed i de ting, du kan finde her. Fx gamle plakater fra historiske udstillinger, institutioner og begivenheder som Zoo plakater fra et gammelt lager i Østtyskland, som er blevet indrammet af butiksejerne. Eller hvad med et tysk facadebogstav, der er blevet opgraderet med LED-lys for et behageligere lys? Michael og Jean, som har drevet butikken siden 2012, er altid klar på en sludder eller en snak om den genstand, der har vundet din kærlighed.

Lebencph, Amagerbrogade 201, 2300 København S

2. Retrograd: Teaktræsmøbler, keramik og skøre boligfund

Den lille perle på Islands Brygge rummer alt fra fine velholdte teaktræsmøbler til molekylemodeller, sjove kopper, vaser, kander, lamper og andet retro interiør i kategorien design. Gå ind og lad dig overraske eller tjek instagram-profilen ud på forhånd.

Retrograd, Gunløgsgade 7, 2300 København S

LÆS OGSÅ: Boligredaktøren: Sådan gør du et kup på loppemarkedet

3. Vintage 415: Fletmøbler og feminine pasteller

Der er franske vibes i butikken, som bugner af fine bambusmøbler og pastelfarvede genbrugsfund. Her kan du finde alt fra vintage spejle til blomstrede lampeskærme, krystalglas, lysestager og andre yndige ting til den feminine vintage inspirerede bolig. Butikken forhandler også blomster fra Flowers Copenhagen.

Vintage 415, Lybækgade 8A, 2300 København S

Vintage 415

4. Quriosa: Gode genbrugsfund til hjemmet

I denne dynamiske genbrugsbutik på Nørrebro finder du alt til din bolig, hvad enten du mangler en gammel ølkasse eller anden opbevaring, en fletkurv, et medicinskab, spisestuestole, en skammel eller farverige vinglas. Også mange kommer i butikken for at finde den helt rigtige lampe eller tjekke ud, om der er nogle af de populære Bjørn Wiinblad sager på hylderne. Ejeren er Søren Falk, som du måske kender fra Skattejægerne på DR

Quriosa, Rantzausgade 33, 2200 København N

LÆS OGSÅ: Bæredygtighed og genbrug: Indret dit hjem med loppefund

5. Smukt brugt: Boliginteriør og fine barvogne

I Smukt Brugt på Amager finder du både nyt og gammelt interiør til din bolig, men fælles for det hele er, at det er nøje udvalgt. Fine barvogne, gamle krukker, magasinholdere, bakker og kunst til væggen er blot noget af det, du kan finde i butikken. Du kan også finde en fin kimono eller et unikt smykke, hvis garderoben trænger til en vintage-inspireret opgradering.

Smukt Brugt, Amagerbrogade 186, 2300 København S

6. Hot Ko Tyr: Retro lamper og sjove skilte

Genbrugsbutikken på Nørrebrogade i København er fyldt med farverige lamper, og man kan ikke undgå at blive draget af de spændende og spækfyldte vinduer, hvor øjnene kan vandre uendelig længe uden nogensinde at have set det hele. Forretningen er lille og autentisk, og nøgleordene er retro, legende og finurligt. Det er ikke her, du gør et kup, nærmere et fund. Ejerne kan fortælle historier om hver enkelt lampe: Hvem har designet den, hvor og hvornår. Der er masser af eksempler på lamper, der er gået i glemmebogen for længst; Lampeskærmen fra dit barndomsværelse eller en, der ligner den, der hang i din mormors stue… Forhandler også sjove skilte og vinyler.

Hot Ko Tyr, Nørrebrogade 76, 2200 København N 

LÆS OGSÅ: 17 steder, du kan shoppe luksus second hand online

Hot ko tyr

7. Veirhanen: Antikviteter og design

I Veirhanen på Nørrebro kan du altid finde gamle populære stel, som Aluminia, Lyngby Danild og Rörstrand, desuden er der et fint mix af småting og lamper. Er du heldig, kan du finde unikke, nøje udvalgte vintagefund til din bolig.

Veirhanen, Ravnsborggade 7, 2200 København N

8. Genfund: Danske møbler fra 50’erne og 60’erne

I Genfund på Frederiksberg er der antikviteter, designermøbler og LP’er samt en masse småting at finde. Ejerne rydder blandt andet dødsboer, og derfor kan du være heldig at gøre et helt unikt fund, der trænger til nyt liv og som giver et personligt touch til din bolig. Et retro skilt, en gammel antik dukke eller en sjælden tegneserie – mulighederne er mange.

Genfund, Borups Allé 144, 2000 Frederiksberg

Anbefalet til dig