Boligindretning med ro og harmoni
Foto: Pernille Enoch Styling: Nadja Wehlitz Ro, harmoni og rene linjer er det bærende i indretningen på Frederiksberg.

"Da vi første gang så vores lejlighed, faldt vi straks for det helt fantastiske alrum og lysindfald, den har"

Christina er indretningsekspert og følger med i boligmodens omskiftelighed. Netop derfor lægger hun i sit eget hjem vægt på et klassisk og stilrent udtryk, hvor æstetik og funktionalitet spiller elegant sammen.

Christina Neustrup betragter sig selv som miljøskadet. Men når man ser hendes indretning i familiens hjem på Frederiksberg, kan man kun betragte det som noget positivt. Det, hun kalder sin miljøskade, er nemlig en trang til at bo smukt, som mange års arbejde i mode- og boligbranchen har forstærket. Til gengæld har hun ikke noget behov for konstant at skifte møbler og accessories ud i sit hjem for at følge den hæsblæsende udvikling.

– Jeg arbejder i en branche, hvor tingene skifter hele tiden, så mit hjem må gerne være mere roligt og tingene gerne mere langtidsholdbare. Maden på bordet ændres med årstiden, og rummet forandrer sig alt efter årstidens lys. Det er nok for os, siger Christina, der driver indretningsvirksomheden The Social Club. Trænger de i ny og næ til forandring, har Christina og hendes mand gjort det let at skifte kunst og billeder ud ved at stille rammer på lister i stedet for at hænge dem op.

Det smukke sorte  spisebord er specialfremstillet af en snedker i eg og linoleum.
Det smukke sorte spisebord er specialfremstillet af en snedker i eg og linoleum.

Klassisk og holdbart

Christina beskriver selv sin stil som klassisk dansk med vægt på at skabe en pagt mellem det smukke og det funktionelle. Det afspejler sig også i familiens møbler, hvoraf flere har fulgt Christina og hendes mand i mange år. En formspændt reol fra LLP design købte de for eksempel allerede, da de for mange år siden flyttede sammen. Det store, sorte spisebord i eg og linoleum i stuen er specialfremstillet af en snedker og er en investering, parret har gjort sammen. De planlægger at blive gamle sammen med det, men det har allerede været udgiften værd, for det er omdrejningspunkt for et væld af familiens aktiviteter ugen rundt.

– Vi køber generelt ting, som vi gerne vil leve med i mange år. Derfor skulle vi også igennem en del overvejelser, før vi turde købe en blågrøn sofa. Men det gør noget for et rum, at der er noget, der stikker lidt ud.

Det store spisebord udgør hjemmets centrum.
Det store spisebord udgør hjemmets centrum. Spisestolene er FDB-møbler, og kunstværkerne er af de danske kunstnere Flemming Rodian, Nille Winter og Tone Rud. Kopper og glas på bordet er fra BIRGER1962.

Villaidyl i storbyen

Familiens villalejlighed ligger på det grønne Frederiksberg, kun en kort cykeltur fra parker, legepladser og små caféer.

– Da vi flyttede hertil, kom vi fra det pulserende Nørrebro, og selv om vi da godt kan savne en hurtig shawarma, nyder vi roen og lyden af fuglene i haven.

– Vi har boet på Frederiksberg i ni år og har nydt at se, hvordan bydelen har udviklet sig i takt med, at flere og flere skønne spisesteder og caféer er kommet til, siger Christina, der ofte traver kvarteret tyndt med hunden og tager på picnic med familien i Frederiksberg Have. Men spørger man hende, hvad der er det bedste ved kvarteret, er hun ikke i tvivl.

– Da vi første gang så vores lejlighed, faldt vi straks for det helt fantastiske alrum og lysindfald, den har. Vi har altid boet højt. Det at bo øverst med frit udsyn til himlen er en lise for sjælen! 

Der er en fantastisk udsigt over kvarteret fra familiens altan. Havebænken er fra Ikea.
Der er en fantastisk udsigt over kvarteret fra familiens altan. Havebænken er fra Ikea.
Skænken er et  vintagefund fra 50’erne og købt på lauritz.com.
Skænken er et vintagefund fra 50’erne og købt på lauritz.com.
Reolerne er fra Trævarefabrikernes Udsalg, og den sorte læderstol er  af Wegner.
Reolerne er fra Trævarefabrikernes Udsalg, og den sorte læderstol er af Wegner.
Christina elsker at  omgive sig med  dekorative notesbøger.
Christina elsker at omgive sig med dekorative notesbøger.
Den blågrønne sofa fra Bolia var et sats for to mennesker, der sjældent skifter møbler ud. De har dog ikke fortrudt købet.
Den blågrønne sofa fra Bolia var et sats for to mennesker, der sjældent skifter møbler ud. De har dog ikke fortrudt købet.
Kurvestolen i soveværelset er fra Caneline. Kunsten er af Morten Blyme og Nille Winther.
Kurvestolen i soveværelset er fra Caneline. Kunsten er af Morten Blyme og Nille Winther.
I soveværelset pynter Stella McCartneysolbriller, I am Jewelsøreringe, Malene Birgerpung og madmagasinet Cherry Bombe.
I soveværelset pynter Stella McCartneysolbriller, I am Jewelsøreringe, Malene Birgerpung og madmagasinet Cherry Bombe.
Polaroidbilleder og en dekorativ bog giver kant til indrammede billeder.
Polaroidbilleder og en dekorativ bog giver kant til indrammede billeder.

Hvem og hvor?

Hvem Christina Neustrup, hendes mand, Jan, deres datter Alba og hunden Frida. Læs mere om Christinas indretningsvirksomhed på thesocialclub.dk.

Hvad En villalejlighed på 153 kvadratmeter.

Hvor Lindevangskvarteret på Frederiksberg i København.

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning og Interiør