Hjemme hos strikdesigner Lærke Bagger
SPONSORERET indhold

Strikdesigneren Lærke Bagger har fået snedkereret en lyserød skabsvæg med masser af plads til opbevaring

Strikdesigner Lærke Bagger bor med sin mand og deres to børn i en funktionsbygning på Frederiksberg sammen med masser af kunst og en lyserød skabsvæg – et sted, hvor intet passer for godt sammen.

Af: Pernille Rosenkilde Foto: Simon Baungård
04. apr. 2021 | Bolig | Eurowoman

I en funkisbygning på Frederiksberg bor strikdesigner og kreativ leder af Hjertegarn, Lærke Bagger, 35, designer og kunstner Sune Christiansen, 44, og deres børn, Lulu på fem år og Lars på et med en masse kunst og en lyserød skabsvæg. Deres hjem er et sted, hvor man skal kunne leve, og tingene ikke passer for godt sammen.

Hvordan har I sat jeres præg på lejligheden?

"Vi flyttede ind i lejligheden, som var et dødsbo, for tre år siden og har faktisk lavet det hele. Den trængte virkelig til en kærlig hånd, så vi gik i gang med at ordne vægge og fjernede gulvene og fik lavet sildebensparket, nyt køkken og nye vinduer i stil med de fredede forsatsvinduer i bygningen. Efter et år fik vi lavet den lyserøde skabsvæg i soveværelset, fordi der ingen opbevaringsplads er i lejligheden."

LÆS OGSÅ: "Vi drømte om et sommerhus, men fik et orangeri i stedet for"

Lærke Bagger 1.jpg
Alternative afskærmninger tages i brug, så børnene ikke hiver kunsten på gulvet.
Lærke Bagger 2.jpg
"Det var aldrig rigtig til diskussion, at det skulle være lyserødt," siger Lærke om den snedkerbyggede skabsvæg.

Hvorfor lyserød?

"Vi er ikke bange for farver og var enige om, at hvis vi skulle have en snedkerbygget skabsvæg, skulle det være i en farve, og det var aldrig rigtig til diskussion, at det skulle være lyserød. Spørgsmålet var egentligt bare, hvor meget rød, der skulle blandes i den hvide, og en aften tog vi i Silvan og kiggede på farvekort. Snedkerne drillede os lidt og spurgte flere gange, om vi var sikre på, at det var den rigtige farvekode, vi havde givet dem. Da de sprøjtelakerede det, ringede de og informerede os om, at det altså var meget lyserødt. Men hvis vi skulle bruge så mange penge på et skab, skulle det ikke bare være hvidt."

Hvordan vælger I farver?

"Vi har begge en ret god intuition, når det kommer til farver og kan godt lide primærfarver i stedet for sarte nuancer. Sune er god til at se ting langt fra og forstå kompositioner. Han ved altid, hvor tingene skal hænge og hvor højt eller lavt eller tæt. Jeg er tekstildesigner og forholder mig til tingene tæt på. Jeg er meget sikker i farver og elsker at vælge dem. Da jeg købte de blomster, der står på bordet i dag, var jeg helt sikker. Jeg tænkte: "De tre farver er vildt grimme sammen på en vildt pæn måde.""

Lærke Bagger 3.jpg
Så er der sildeben! Værket til venstre for døren i spisestuen er af Søren Sejr.

Bliver I aldrig trætte af noget?

"Ting, der er på mode i en periode, har en kortere levetid. Når noget bliver meget populært, er det bare ikke lige så spændende mere. De ting, vi er gladest for, er en blanding af dem, vi har drømt om længe, som for eksempel et af vores Frederik Næblerød-værker og nogle af de ting, vi har fundet på loppemarked. Vi har generelt mange ting, fordi jeg er en samler. Jeg kan ikke lide at skille mig af med noget."

Men hvad gør I, når I har børn, der piller ved alt?

"Når vi ikke har fotobesøg, bliver al keramik og skrøbelige ting rykket op i højden. Og så sætter vi ting i vejen, så de ikke kommer helt tæt på. Men vi har begge to den holdning, at vores hjem skal være et sted, hvor vi lever. Det bliver brugt, og børnene må have deres legetøj overalt. Vi har med vilje købt en brugt sofa, som de gerne må hoppe og lege i, og det gør ikke noget, at de kommer til at tørre en leverpostejsmad af i den."

LÆS OGSÅ: I 12 år havde Nicola og familien renoveret deres bolig, så alt var perfekt – så kom pandemien…

Lærke Bagger 4.jpg
Bordet, der er et loppefund, er ideelt, fordi børnene kan tegne på det. De farverige stole er fra Fredrik Paulsen x Bukowskis, loftslampen er fundet hos Lauritz.com, og værket ved siden af døren er af Joe Warrior-Walker.
Lærke Bagger 5.jpg
Lampen fra Flos er i fint selskab med Emma Kohlmann over sofaen, litografi af Frederik Næblerød og værk af Jakob Boeskov.

Hvad er dine bedste indretningstips?

"Farver, farver og farver. Et andet godt råd er ikke at tænke for meget over det og sørge for, at tingene ikke passer for godt sammen. Hvis alt du køber, er god smag, ender det med at blive dårlig smag. Hvis du fylder din pizza med alt det, du godt kan lide, bliver det jo heller ikke en god pizza."

Hvad er jeres forhold til kunst?

"Vi prioriterer at købe kunst. Vi har ikke en stor bil eller et kolonihavehus, og vi rejser heller ikke særlig meget. Sidst vi var i udlandet, var i foråret 2019, hvor vi var i Rom, og det var endda en gave. Vi bruger heller ikke ret mange penge på tøj. Men når vi har lidt overskud på kontoen, er det nemt at investere dem i kunst. Det største problem er, at vi ikke rigtig har plads til mere. Vores vægge er ved at være fyldte."

Lærke Bagger 6.jpg
Når det er knapt med vægplads, må børneværelset tages i brug. Værker af Finsta, HuskMitNavn og Storm P, der er et arvestykke fra Sunes far.

Hvor køber I kunst?

"Det sidste sted vi købte et værk, var i Bricks Gallery i Blågårdsgade, hvor du kan finde nogle unikke værker til en ok pris. Ellers er Alice Folker Gallery også god til nye interessante kunstnere.”

Hvordan udvælger I værkerne?

"Vi køber hver vores kunst og clearer det ikke med hinanden, og vi er ikke altid enige. Det er da dejligt, hvis vi kan lide det, den anden køber, men vi køber ud fra vores egen mavefornemmelse og ikke efter, hvad der er en god investering. Og så finder vi i fællesskab en plads. Eller Sune finder en plads, for det er han bedst til, og så siger jeg kun noget, hvis jeg virkelig ikke kan lide placeringen."

Lærke Bagger 7.jpg
Pizzabilledet er af Luca Bjørnsten, værket bag lampen af Verner Panton er af John Kørner, og fisken er af Anna Kristine Holmberg. Kommoden er fra USM Haller og fundet på Lauritz.com.
Lærke Bagger 8.jpg
Chaneltaske og børnetegninger.

LÆS OGSÅ: Rillo Schwartz har renoveret et gammelt baghus fra 1800-tallet: Se det her

Hvad er jeres seneste investering til lejligheden?

"Sunes er pizzabakkeværket af Luca Bjørnsten. Mit er en Chanel-taske, som jeg har sparet op til i mange år."

Hvad er på ønskelisten?

"Jeg ønsker mig to ting, som jeg aldrig får råd til. Et originalt værk af David Shrigley og et håndbroderet værk af Rose Eken, hvor hun har broderet en af Metallicas setlister. Mere realistisk ønsker jeg mig et spejl af Klara Lilja, og Sune vil gerne købe et John Kørner-maleri, selv om det nok vil fucke økonomien op. Vi går mere op i kunst end møbler, og vi er ikke bange for at skulle spise havregrød og leverpostejsmadder, fordi vi har brugt alle vores penge på et værk."

Lærke Bagger 10.jpg
Det store værk er lavet af Sune (@sulich214), og maleriet i guldrammen er af Joakim Frederik Skovgaard. Sengebordet er fra Montana og sengetæppet fra Pendleton. Sengen er meget sjældent så pænt redt, tilføjer Lærke.
Lærke Bagger 9.jpg
Den fredede grønne funkisbygning er tegnet af arkitekten Hans Dahlerup Berthelsen i 1933.

Anbefalet til dig