Denmark Hapiness
Foto: Getty Images Danmark er verdens næstlykkeligste land. Du kan hjælpe IKEA med at undersøge hvorfor.

Er det her det perfekte sommerjob? Nu kan du blive lykkejæger for IKEA

Hvad er opskriften på lykke? Det vil IKEA (også) gerne vide. Måske kan du hjælpe dem?

IKEA vil ikke længere blot lave møbler til dit hjem. De har også kastet sig over den ganske simple opgave at gøre hele verden lykkeligere. Og til det har de brug for hjælp udefra.

I et nyt jobopslag søger møbelgiganten derfor en heldig person fra udlandet, som har lyst til at tage to uger ud af sin kalender til september og rejse til København, hvor de skal finde svaret på, hvorfor vi danskere mon er et af verdens lykkeligste folkefærd.

LÆS OGSÅ: Tilflyttere i Danmark: Her er 45 ting, vi VIRKELIG undrer os over ved danskerne

IKEA søger altså en såkaldt lykkejæger, der skal hygge sig med hjemmebesøg, guidede ture og middage – når de altså ikke skal udforske den danske lykke på egen hånd.  

– Vi har besluttet os for at kortlægge, om lykke bor i de danske hjem. Det er dog svært for os at finde ud af, da vi – som danskere – er naturligt blinde for nogle af de elementer, der karakteriserer hverdagslivet i de danske hjem. Derfor inviterer vi nu en udlænding til Danmark for at hjælpe os med at opdage nøglen til danskernes lykke, lyder det fra Lene Gaarde, Country Marketing & Communication Manager hos IKEA Denmark, i en pressemeddelelse.

Lyder det usandsynligt nemt, hylende sjovt og lige noget for én, du kender?

Så er det heldigt, at det heller ikke kræver ret meget mere erfaring end minimum 18 år som menneske, en god portion nysgerrighed, og at ansøgeren er lidt af en linselus, da turen skal dokumenteres på IKEAs blog.

Helt urelevant er det heller ikke, at han eller hun naturligvis også skal kunne tale engelsk.

LÆS OGSÅ: Hvor mange ejer du? IKEA afslører deres mest solgte møbler

Næstlykkeligste land

Ifølge FNs årlige ’World Happiness Report’ kunne danskerne tidligere i år indtage en flot andenplads over verdens lykkeligste folkefærd, kun overgået af de endnu lykkeligere finnere.

I 2017 lå Danmark ellers på en tredjeplads, efter at have været helt i top tilbage i 2016.

Men hvad skyldes det egentlig? Er det vores korte arbejdsuge? Vores høje skatter? Solidt rugbrød? Eller blot skarpt dansk design, cykelglæde og regnvejr?

Måske skal svaret findes hos IKEAs lykkejæger, der i øvrigt kan spise sig mæt i ”köttbullar” i IKEA-restauranten. Helt gratis.

Og det siger man ikke nej til, vel?

Se, hvad vi ellers skriver om: Job, IKEA, København og Lykke