Nina Beier

Foto: Benedicte Sehested Nina Beier, 44, er uddannet på Royal College of Art i London, bosat i Berlin og udstiller over hele verden

Denne danske kunstner skaber anerkendt kunst af alt fra håndsæber til brugte sneakers

Det vrimler med velkendte hverdagselementer i Nina Beiers atelier i Berlin. Den danske kunstner har fået stor international succes ved at sammensætte alt fra vinkende kinesiske katte til håndsæber og brugte sneakers, så de bliver til værker, der udfordrer vores måde at forstå vores omgivelser på.

En elektrisk legetøjsbil, en udtørret baguette og en gammel porcelæns-vask. Hverdagsobjekter får nyt liv hos den danske kunstner Nina Beier, som bor og arbejder i Berlin.

LÆS OGSÅ: 4 verdenskendte kunstnere, du skal kende, hvis du elsker blomster

nina-beier5.jpg
Foto: Benedicte Sehested
nina-beier6.jpg
Nina Beier genbruger og genarbejder gerne sine værker. Derfor er atelieret i Kreuzberg, Berlin, fyldt med værker, som er retur i galleriet mellem udstillinger for at blive skabt igen i ny form. Fx biler med hår, porcelænshunde og cigarer, som ofte går igen. Foto: Benedicte Sehested

Hun blander masseproducerede ting med unikke elementer og manipulerer og sammensætter dem, så de mister deres oprindelige funktion og ses i et nyt lys. På den måde stiller hun spørgsmålstegn ved det eksisterende og den måde, vi forstår tingenes værdi og betydning socialt og kulturelt.

nina-beier.jpg
Foto: Benedicte Sehested
nina-beier7.jpg
Foto: Benedicte Sehested

LÆS OGSÅ: Evren Tekinoktay: ”Nogle dage vil jeg hellere gøre hovedrent end at arbejde”

Nina Beier producerer ikke noget helt fra bunden, men skaber sine værker ud fra ting, der allerede findes, som hun genopfinder i nye former. Nina Beiers atelier i Berlins Kreuzberg-kvarter er derfor fyldt til randen af alverdens ting, fra velduftende hvide håndsæber og vinkende kinesiske porcelænskatte til magnumchampagneflasker og falske ure.

nina-beier3.jpg
Foto: Benedicte Sehested
nina-beier4.jpg
Foto: Benedicte Sehested

Nina Beier har boet i bl.a. London, Paris og Mozambique. Hun er uddannet på Royal College of Art i London og har haft soloudstillinger i hele verden, fra Centre Pompidou i Paris til Galleri Nicolai Wallner i København og fra Antwerpen til San Francisco. Hun er tilknyttet gallerier som Standard Oslo, Croy Nielsen i Wien og Metro Pictures i New York.

Metropictures.com/artists/nina-beier

Se, hvad vi ellers skriver om: Kunst, Kultur og Kvinder du skal kende

610x200_woordy_knap2.jpeg