Omplantning

Foto: Mikkel Adsbøl Når du planter om, er det vigtigt at bruge jord, der er beregnet til potteplanter.

Omplantning: Sådan potter du om

Omplant dine planter hvis de har brug for mere plads eller ny frisk jord.

Potteplanter har behov for at blive plantet om en gang imellem, enten fordi de trænger til frisk jord, eller fordi planterne er blevet for store til urtepotterne. Det er bedst at plante om i foråret, inden den nye vækstsæson kommer i gang.

Omplantning - Trin 1

1. Tag planten op af potten, og fjern så meget jord som muligt, uden rødderne bliver beskadiget.

Tip

Det er vigtigt at bruge jord, der er beregnet til potteplanter. Er jorden blevet lidt tør i posen, er det en fordel at fugte den igennem, inden du bruger den. Hæld jorden ud på bordet, og ælt vand i lidt ad gangen, indtil fugtigheden er passende.

Omplantning - Trin 2

2. Fyld lidt jord i bunden af urtepotten. Vælg en potte med hul i bunden, så overskydende vand har mulighed for at løbe ud. Har du ikke en potte med hul i bunden, kan du i stedet lægge leca eller små potteskår i bunden som dræn. Placer planten i potten, så den kommer til at stå i midten og i den rette dybde.

Tip

Brug rene potter til dine planter, så kan du hindre, at planten bliver smittet med eventuelle sygdomskim. Urtepotter kan sagtens genbruges, bare de er vasket godt af i sæbevand.

Omplantning - Trin 3

3. Fyld op med pottemuld. Tryk jorden let til omkring planten, så den står godt fast. Giv planten vand.

Tip

Det kan være en besværlig opgave at plante kaktus om, men vikl avispapir rundt om potten, så du undgår at stikke dig, når du håndterer den.

Se, hvad vi ellers skriver om: Planter og Have

610x200_woordy_dmjpg.jpg