SPONSORERET indhold

Sofie Linde: ”Alle syntes, at det var så åndsvagt og grimt, men nu er det simpelthen blevet SÅ flot”

At købe et 220 kvadratmeter stort håndværkertilbud er noget af et sats, og håndværkene var da også oprigtigt bekymrede, da de så det gamle hus på Langeland første gang. Men Sofie Linde og Joakim Ingversen har med kreative ideer og en masse loppefund alligevel formået at give deres nye sommerhus helt nyt liv.

Af: Emma Fjalland Lund Foto: TV2
12. apr. 2022 | Bolig | ALT.dk

Hvad ville du sige, hvis du stod overfor et 220 kvadratmeter stort håndværkertilbud på Langeland?

Tv-værterne Sofie Linde og Joakim Ingversen sagde, ”KØBT!”.

Parret var knapt nok færdig med indretningen af deres hus i Lyngby-Taarbæk, før de i sommeren 2021 skrev under på et skødet til deres nye sommerhus i den lille by Snøde på Langeland. Et projekt, der viste sig at være lidt mere omfattende end som så, men som alligevel har tryllebundet de 181 tusinde danskere, der følger Sofie Lindes boligfællesskab på Instagram, @Lindes_hus.

Vi har taget en snak med Sofie Linde om det store renoveringsprojekt samt hendes kreativitet og farverige, unikke indretningsstil. Kom indenfor hos Linde på Langeland her.

Hvorfor I besluttede jer for at købe et sommerhus?

”Ligesom så mange andre danskere, så kunne vi under Corona-pandemien godt mærke, at det var tiltalende at have et sted, hvor skuldrende sænkes, og hvor der ikke lugter af hverdagens tommerum. Priserne steg og steg, og vi slog aldrig til, fordi vi ikke havde en konkret ide om, hvad vi gik efter. Men en aften sad vi og snakkede om Udkantsdanmark og flexboliger, og at vi kunne prøve at kigge på Langeland. Pludselig fandt min mand en annonce, hvor der ikke stod så meget andet, end at det var en kæmpe kasse fra senromantikken, og at den trængte til en kærlig hånd. Der kiggede vi bare på hinanden og sagde; ’Det er jo det der, vi skal. Selvfølgelig er det det der, vi skal.”

Hvad faldt I for ved netop dét sommerhus?

”Det sekund, man træder ind i et hus eller en lejlighed, kan man mærke, om det kan blive fedt – eller at det ikke kan. Og det her kunne bare blive superfedt, og det vidste vi begge to. Det var et hus med masser af farver, sindssygt mange detaljer, stuk, loft malerier… Sådan et hus vil aldrig komme på vores hænder igen - og det kostede under en million. Det var vi bare nødt til at have.”

Har I et tilhørsforhold til Langeland?

”Min mormor bor i Svendborg, så jeg har som barn været på mange dagsture derfra og afsted til Langeland. Jeg har aldrig prøvet at bo der før, men er glad for øen, og at hvis det blæser på den ene side af øen, så kan du bade i læ på den anden side. Det er jo en gave. Og så er Langeland HELT vildt hjernedødt smukt. Men det ligger jo så til gengæld også langt væk fra alt, så det ville ikke kunne gå 100 procent i vores arbejdshverdag. Derimod er det præcis det, som vi gerne vil have, når vi tager i sommerhus.”

Sommerhuset ligner noget, som mange måske vil kalde et 'håndværkertilbud'?

”Det er det bestemt også! Vores to dejlige, faste håndværkere, Anders og Philip, var oprigtigt bekymrede, da de så det. ALT skulle laves forfra, da der hverken var el, varme eller vand. Vi fik dem heldigvis overtalt til, at det også kunne være rigtig sjovt – og det fede ved at renovere sommerhuset er, at vi på den måde ikke har haft en deadline, udover at der selvfølgelig har været en stor utålmodighed med at få det færdigt. ”

Hvad fik jer til at gå ind til sådan et stort projekt?

”100 procent blåøjethed og naivitet. Jeg havde ikke set, før vi havde købt huset, at der kun var én stikkontakt. Jeg havde heller ikke overvejet, at der ikke var nogen kloak. Alt oppe i mit hoved gik på, hvor sofaen skulle stå, og så kunne vi jo lige slibe vinduerne ned… Jeg var slet ikke i gang med alle de kedelige ting. Der fik vores håndværkere os lige ned på jorden igen…” 

Hvordan er din indretningsstil?

”Den er i virkeligheden defineret af de loppefund, jeg gør mig, og at jeg er meget glad for en god handel. På den måde ændres planen også hele tiden - til stor frustration for mange omkring mig. Men jeg er heldigvis selv rimelig godt med i processen, haha. Det fede ved, at du køber en genbrugssofa til 800 kr., er, at det så heller ikke gør det store, hvis du maler lidt forkert. Men hvis den så til gengæld ender med at blive fed, så har du gjort dig en giga scoop.”

Hvor kommer din kreativitet fra? 

”Jeg har zero ide. Jeg synes, at kreative projekter er sjove, men har egentlig aldrig kaldt mig selv for kreativ, fordi jeg mestrer ikke et håndværk 100 procent. Men jeg er ikke bange for bare at prøve noget nyt.”

Hvad har været dit største DIY-projekt?

”Hvis jeg ikke skal nævne hele vores hus og sommerhus, så vil jeg faktisk sige den sofa, som jeg har malet med lædermaling. Det, synes jeg selv, er blevet ret vellykket. Derudover har jeg også lavet et ret sejt stribet køkkenbord.”

Har du et spændende DIY-projekt på tapetet?

”Jeg vil gerne forsøge at male en blå himmel med skyer i loftet i et af værelserne i sommerhuset. Derudover vil jeg gerne naturfarve noget stof med avokadoskaller og lave det til gardiner. Jeg har testet det lidt over vinteren, og det får den flotteste violette farve med noget batik mønster.”

Hvad er den billigste løsning, som har givet den største forandring? 

”Jeg købte et 60'er-køkken på DBA til 2500 kroner, som alle syntes var så åndsvagt og grimt. Nu er det simpelthen blevet SÅ flot og fungerer SÅ godt. Det er bare blevet sminket med noget maling i en brunlig farve og nogle klinker. Det er jeg faktisk meget, meget stolt af.”

Har du nogensinde picthet en ide til Joakim, som han har sagt nej til? 

”Jeg havde faktisk købt et komplet olivengrønt badeværelse til 250 kroner på DBA, men der nedlagde min mand veto... Det synes han lige var spændende nok. Det er faktisk første gang, der er blevet nedlagt veto, så det var ikke desto mindre derfor, at jeg har rettet ind. MEN der skal også laves et anneks, og der tænker jeg, at det kan komme ned at bo.”

Har Joakim nogensinde picthet en ide til dig, som du har sagt nej til? 

”Ja, desværre. Det må jeg jo erkende, at jeg har gjort rimelig mange gange. Joakim er en rigtig gør-det-selv byggemand, og han vil meget gerne bygge ting - og jeg vil bare helst, at der ikke bliver bygget. Så det har vi mange diskussioner om, og nogle gange så gør han det alligevel, og så bliver det rigtig godt – og nogle gange gør han det alligevel, og så ender han med at må pille det ned igen. Men kun hvis han er enig med mig.”

Hvordan prioriterer I jeres tid for at få tid til alle de kreative projekter og renoveringen af sommerhuset på Langeland, nu I har to små børn?

”Vi har heller ikke altid tiden. Det handler om, at børnene skal være gået i seng, og at sol, måne og stjerne skal stå rigtigt. Vi har én ting, som vi altid siger til hinanden, når vi renoverer, og det er, at det skal være sjovt. Vi har nemlig prøvet at bygge om, hvor det ikke har været sjovt – og det var VIRKELIG ikke fedt. Så vi prøver at holde fast i, at det skal være skægt, og så skal vi bare glædes ved, at vi på den måde ikke har en deadline, som er megapresserende.”

Er det her en bolig for livet eller et projekt?  

”Det er helt sikkert en bolig for livet. Det her hus bliver vi aldrig færdige med. Det gør vi ikke - og det er heller ikke meningen med det. Hvis man gerne vil tjene på en bolig, så skal man heller ikke købe på Langeland. Vi købte jo billigt, fordi vi tilsvarende heller aldrig nogensinde kan sælge det dyrt.”

Anbefalet til dig