Undgå indbrud
Foto: Getty Images Guide: Sådan beskytter du dig bedst mod indbrud.

Sådan undgår du indbrud i julen: 13 gode råd

Tyvene har frit spil, når du besøger familien på Sjælland eller fester med kollegaerne til årets julefrokost. Se her, hvordan du undgår at komme hjem til et tomt hus i julen.

Er du i tvivl om, hvordan du bedst beskytter dig mod indbrud? Vi guider til, hvordan du let kan sikre din bolig mod uønskede gæster.

Tænd lys

Få fat i nogle af de smarte tænd- og sluk-ure, som tænder og slukker lyset, når du ikke er hjemme. På den måde ser det altid ud, som om at du er der, og tyven vælger med større sandsynlighed et andet hus. Hav dem også monteret på lyset udenfor.

Friske blomster

Sæt friske blomster i vindueskarmen. Hvis du i vindueskarmen. Hvis du er væk i lang tid, kan en er væk i lang tid, kan en naturtro plastikblomst klare sagen.

Fjernsyn

Indstil dit fjernsyn til at tænde en times tid hver aften og sørg også for, at lyset ved hoveddøren tænder, hvis nogen bevæger sig uden foran dit hus.

Bil i garagen

Lad bilen stå i garagen, hvis du har mulighed for det. Eller spørg naboen, om han vil parkere sin bil hos dig.

Værdigenstande

Lad være med at have værdier af tydelig værdi liggende eller stående fremme i huset, så de er nemme for tyven at spotte. Gem heller ikke dine værdier de mest åbenlyse steder som i undertøjsskuffen og skufferne generelt. Lad også rodet ligge, så det ser ud, som om du er hjemme.

Gem ekstranøglen

Find et unikt sted at gemme ekstranøglen, og undgå de åbenlyse steder. Som oven på udendørslampen, under en krukke eller sten eller hængende i en snor i postkassen. Vær i stedet kreativ med dit gemmested, og flyt rundt på nøglen med jævne mellemrum – særligt hvis flere personer har fået kendskab til gemmestedet.

Tøm postkassen

Tøm postkassen før du rejser. Er du væk i flere dage, kan du få naboen til at tømme for dig. Der kommer rigtig mange reklamer op til jul, og en overfyldt postkasse signalerer fri bane.

Kostbare møbler

Flyt kostbare møbler væk fra de vinduer, der vender ud mod vejen. Indbrudstyve er vilde med designermøbler, så skulle du være den heldige ejer af en PH-lampe eller en Arne Jacobsenstol, er det bare med at få dem gemt af vejen.

Klip hækken

Klip din hæk, hvis den er meget høj og skjuler huset. Der er ingen grund til at give tyvene gode arbejdsvilkår.

Informer naboerne

Fortæl dine naboer, at du rejser væk i weekender eller på ferie. Er du væk i længere tid, kan du måske også aftale med dem, at de skal tømme din postkasse, vande dine blomster, fylde skrald i din skraldespand og slå græsset.

Ekstra lås

En ekstra lås på døren, sikring af vinduerne og en alarm er også med til at besværliggøre og stresse tyvens skumle hensigter. Få også altandøren sikret med dobbelte låse – de døre er nemlig et af tyvens favoritsteder at komme ind ad.

Sociale medier

Undgå at opdatere på de sociale medier, at du er ude at rejse og væk fra huset.

Sikringsskab

Hvis det alligevel trods alle forholdsregler lykkes tyven at bryde ind i dit hus, kan du vælge at gemme dine værdier i et sikringsskab, eller du kan have mærket det, så det bliver svært for tyven at sælge. Husk også at tage billeder af alle dine værdier.

Kilde: Bolius.dk

Vidste du...

...at der er fem gange så mange indbrud juleaften sammenlignet med en almindelig hverdagsaften?

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning