SIDSTE CHANCE – KOM MED TIL DANMARKS HYGGELIGSTE KVINDELØB

Undgå indbrud
Foto: Getty Images Guide: Sådan beskytter du dig bedst mod indbrud.

Undgå indbrud: 7 råd, som alle bør kende for bedst at beskytte sig

Er du i tvivl om, hvordan du bedst beskytter dig mod indbrud? Vi guider til, hvordan du let kan sikre din bolig mod uønskede gæster.

  1. Få fat i nogle af de smarte tænd- og sluk-ure, som tænder og slukker lyset, når du ikke er hjemme. På den måde ser det altid ud, som om at du er der, og tyven vælger med større sandsynlighed et andet hus. Hav dem også monteret på lyset udenfor.
  2. Lad være med at have værdier af tydelig værdi liggende eller stående fremme i huset, så de er nemme for tyven at spotte. Gem heller ikke dine værdier de mest åbenlyse steder som i undertøjsskuffen og skufferne generelt. Lad også rodet ligge, så det ser ud, som om du er hjemme.
  3. Find et unikt sted at gemme ekstranøglen, og undgå de åbenlyse steder. Som oven på udendørslampen, under en krukke eller sten eller hængende i en snor i postkassen. Vær i stedet kreativ med dit gemmested, og flyt rundt på nøglen med jævne mellemrum – særligt hvis flere personer har fået kendskab til gemmestedet.
  4. Fortæl dine naboer, at du rejser væk i weekender eller på ferie. Er du væk i længere tid, kan du måske også aftale med dem, at de skal tømme din postkasse, vande dine blomster, fylde skrald i din skraldespand og slå græsset.
  5. En ekstra lås på døren, sikring af vinduerne og en alarm er også med til at besværliggøre og stresse tyvens skumle hensigter. Få også altandøren sikret med dobbelte låse – de døre er nemlig et af tyvens favoritsteder at komme ind ad.
  6. Undgå at opdatere på de sociale medier, at du er ude at rejse og væk fra huset.
  7. Hvis det alligevel trods alle forholdsregler lykkes tyven at bryde ind i dit hus, kan du vælge at gemme dine værdier i et sikringsskab, eller du kan have mærket det, så det bliver svært for tyven at sælge. Husk også at tage billeder af alle dine værdier.

Kilde: Bolius.dk

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning