Indretning
SPONSORERET indhold

Villa i det grønne: Design & vintage i harmoni

Møblerne er en skøn blanding af moderne design og nænsomt samlet vintage, og rummene er lyse og luftige, efter at det gamle hus blev sat i stand fra top til tå. Perfekte rammer for beboerne, en småbørnsfamilie, der i den grad nyder det nye hjem.

Foto: Morten Holtum
03. apr. 2016 | Bolig | BoligLiv

Huset set fra haven. Det er her, familien griller og spiser sammen, når vejret tillader det.

For Simon Mollyhus var der ingen tvivl, da han så huset lidt uden for København første gang. Her ville han gerne bo. Huset havde de muligheder, han, Lise Lundgaard og deres to små børn, Arthur og Norma, søgte. Lise var mere skeptisk. De var netop blevet færdige med at istandsætte deres villalejlighed, og nu kunne de begynde forfra! Men hun blev overtalt, og Simon og et par venner gik i gang med at sætte det gamle hus fra 1890 i stand fra top til bund.

Den 600 kvadratmeter store grund ligger i tilpas afstand fra København, og transporttiden tæller i en travl hverdag for en småbørnsfamilie. Og indretningen af huset ville parret alligevel gerne sætte deres eget præg på. Så alt i alt passede det både Simon og Lise godt, at husets stand var, som den var. Alle gulvene var forskellige, der var nedsænkede lofter og mørkt. I dag er det et hjem, hvor lys og lethed præger atmosfæren.

Rene, lyse rammer
Huset er på 165 kvadratmeter fordelt over to etager samt 100 kvadratmeter kælder.

– Det, der fungerer bedst for os i huset, er helt klart planløsningen. Den er optimal, fortæller Lise, som især er tilfreds med anden sal, hvor soveværelser og badeværelset befinder sig. Parret havde nemlig kigget på en del huse, hvor den øverste etage ikke fungerede ret godt. Den eneste markante ændring i planløsningen, parret har lavet, er at rive en væg mellem køkken og spisestue ned, for at åbne op mellem de to rum i stueetagen. Fine detaljer som at rykke køleskabet ud på bagtrappen i en boks giver ro og rummelighed i det lille køkken. På den måde kan man kun se køleskabets dør inde i selve køkkenet.

Samtidig har parret valgt ikke at sætte overskabe op netop for at bevare enkelheden og det lette udtryk. De rene, lyse rammer skaber en smuk kontrast til parrets mange designermøbler og vintagefund. Farverne er neutrale, her er meget sort, hvidt, grå og lyst træ – men indimellem bliver roen brudt af fine små farvedetaljer, der puster ekstra liv i det hele.

LÆS OGSÅ: Freja Bak Petersen: ”Da vi købte lejligheden, lagde jeg et billede ud, som fik helt overvældende respons”

Godt flow og hyggekroge
Det lette, åbne stueplan, hvor man kan gå hele vejen rundt om husets midte igennem køkkenalrummet og de tre stuer en suite, giver et godt flow i huset. Børnene trives med at kunne bevæge sig frit rundt – uden at de er rigtigt ude af syne på noget tidspunkt. Haven er også en gevinst for familien. Den er tilpas stor, til at børnene har plads til at lege, og samtidig er der flere dejlige spise- og solkroge, som familien nyder i den varme årstid. En af dem er bagved huset, hvor der er direkte adgang fra køkkenet, og som er samlingsstedet morgen, middag og aften, når vejret er til det. Et roligt helle i grønne rammer!

De klassiske vaser er fundet på loppemarkeder, og blomsterne er fra haven. Her står de på Hays fine sofabord i sort.

I dagligstuen befinder den hyggelige brændeovn sig. Herfra er der kig ind i kontoret, der er indrettet med et skrivebord fra Please Wait to be Seated. Brændeovnen var i huset og fungerer som en solid varmekilde om vinteren. Lampen er af Arne Jacobsen og fra Louis Poulsen, mens de små borde er fra Hay. Den indrammede Finn Juhl-plakat er købt på Ordrupgaard.

Lille Arthur på afveje i spisestuen. Spisebordet er fra Hay med sorte Wegner-stole med lædersæder til. De er fra Carl Hansen & Søn. Radiohus-pendlen over bordet har parret fundet brugt. Billederne er (set fra venstre mod højre) af Bent Holstein, Bo Valentin, en ukendt kunstner fundet på Lauritz.com og Cathrine Raben Davidsen.

IDE
Sæt en gruppe lysestager i samme farve og med samme formsprog sammen for en flot effekt – her Kubus-stager i flere størrelser fra By Lassen.

LÆS OGSÅ: Kom indenfor i Cecilie og Tobias' hyggelige 3-etagers rækkehus i Krusemyntegade

Enkle linjer skaber ro og renhed i det moderne køkken, der er åbent ind mod spisestuen. Selve køkkenet er fra Invita. Bordpladen i rustfrit stål er med integreret vask i samme materiale. Lamperne fra Artek fås hos Designdelicatessen, og billedet er af Cathrine Raben Davidsen. Den lille barnestol er fundet på et loppemarked.

TIP
Uden overskabe i det åbne køkken bliver indtrykket let og ikke så køkkenagtigt. Her byder en indbygget disk med skabe i stedet på masser af opbevaringsplads.

Et kig fra kontoret ind i den luftige, enkle dagligstue. Eames’ Lounge Chair i sort læder fandt parret på lauritz.com. Den har fået plads i karnappen sammen med en gammel Dell-lampe. Tjek hos Lysfabrikken for lignende.

De gamle Lyngby-vaser i forskellige størrelser er alle samlet over tid. Syrenerne er fra haven.

IDE
Har du en samling ens vaser i forskellige størrelser stående sammen, så sæt kun blomster i en af dem – det understreger vaserne frem for at drukne dem visuelt.

Parret fik revet det meste af væggen mellem køkkenet og spisestuen ned. I spisestuen står et stort sort skab fra Green Square til bl.a. service.

Indretningen i soveværelset er helt enkel, men alligevel hyggelig med de skrå vægge. Det fine kludetæppe er fra Sverige. Kig efter lignende på finefund.dk

Glasdørene ud til altanen i soveværelset slipper masser af lys ind i rummet. Normann Copenhagens sengetøj i gråt og hvidt har fået selskab af Arne Jacobsens klassiske lampe i sort. Enkelt og smukt design!

Norma på badeværelset, hvor der allerede var både bruser og badekar, da familien flyttede ind. Løsninger, parret har valgt at bevare – børn elsker jo at tage bad i badekar!

I Arthurs værelse hænger der hyggelige uroer omkring den arvede familievugge.

Badeværelset er indrettet helt enkelt med hvide fliser og en vask på stativ i krom af Philippe Starck for Duravit.

TIP
På badeværelset er pladsen udnyttet til fulde med funktionelle hylder til Arthurs puslepude, bleer og familiens håndklæder.

Anbefalet til dig