7 herlige opskrifter med indkøbsseddel

7 herlige opskrifter med indkøbsseddel

Mandag: Venøpakker med italiensk kartoffelsalat

600 g små nye kartofler

1 spsk olivenolie

2 spsk hvidvinseddike

salt, peber

25 g kapers

1-2 hakkede rødløg

50 g små sorte oliven.

75 g brie 11%

500 g venøsteaks

300 g grillet peberfrugt

1 bdt basilikum

200 g groft brød.

Kog kartoflerne møre i letsaltet vand, hæld vandet fra og sæt dem til afkøling.

Vend de kolde kartofler i en marinade af olivenolie, hvidvinseddike, salt og peber. Bland med kapers, rødløg og oliven, og lad det trække mindst 15 min.

Del osten i mindre stykker, samme antal som kødstykker.

Læg et stykke ost, en strimmel peberfrugt samt et par basilikumblade på hvert kødstykke, rul og luk kødstykkerne med en kødnål. Steg rullerne 4-5 min. på hver side ved middel varme.

Skær resten af peberfrugten i strimler og pluk resten af basilikummen i mindre stykker og kom det i kartoffelsalaten. Servér kartoffelsalaten til kødet sammen med brød.

Tid: 35 min.

Tirsdag: Fiskefilet – med lækkert tilbehør

Fisk uden ben med masser af smag – og remoulade på den gode måde.

500 g fiskefileter

1 æggehvide

1 dl rasp

salt, friskkværnet peber

2 tsk smør og 2 tsk olie til stegning.

Æbleremoulade med karry:

¾-1 dl græsk yoghurt 0,1%

1-2 tsk karrypasta

2 udkernede, finthakkede æbler f.eks. cox orange

10 finthakkede chornichoner

1 finthakket rødløg.

Sauteret broccoli:

500 g broccoli i små buketter

2 tsk smør/olie

500 g små, kogte kartofler

1 bdt dild.

Del fiskefileterne igennem på langs, vend dem i æggehvide og derefter i rasp, krydret med salt og peber og steg dem gyldne og sprøde på begge sider.

Rør og smag yoghurten til med karry, salt, peber samt æbler, chornichoner og rødløg.

Sautér broccolien i smør eller olie under omrøring til de er møre, men stadig har bid. Krydr med salt og peber og servér til fisken med kartofler, dild og remoulade.

Kommentarer

Onsdag: Pasta med kalkun

500 g kalkunbryst i lidt store tern

2 tsk olie

4 skiver bacon i tern

salt, peber

½ tsk tørret oregano

½ l tomatpasata

1 god håndfuld strimlet basilikum

250 g sukkerærter eller sugarsnaps

300 g kogt pasta.

Servering:

50 g reven pecorino eller grana.

Dup kødet tørt, brun det godt på alle sider i olie med baconterningerne og drys salt, peber og lidt oregano på. Tilsæt tomatpasata samt basilikum og lad det hele snurre i nogle minutter, før sukkerærterne lægges i og snurrer med i yderligere nogle minutter. Smag til med yderligere krydderier, vend med den kogte pasta og servér med reven ost

Torsdag: Friske forårsruller

12 stykker rispapir

200 g østershatte i strimler

1 spsk vindruekerneolie

1 spsk Oyster Sauce

2 forårsløg i tynde strimler

1 agurk i tynde stave

1 orange peberfrugt i strimler

1 gul peberfrugt i strimler

100 g bønnespirer

½ fint snittet iceberg-salathoved

1 bdt frisk koriander.

Læg rispapiret i blød i koldt vand.

Sauter østershattene i olien i nogle minutter, tilsæt Oyster Sauce, og sauter videre i 5 minutter.

Tag rispapirerne op af vandet, og dryp dem godt af. Læg dem et ad gangen på køkkenbordet eller på et spækbræt, og fordel de forskellige grønsager midt på papiret. Fold siderne ind over fyldet, og rul derefter sammen fra den ene ende. Læg dem på et fad og server dem med lidt soya.

Fredag: Stegt and

Til 6 personer:

1 and på omkring fire kg

salt og friskkværnet peber.

Fyld:

1 æble i både, f.eks. Cox Orange

100 g tørrede abrikoser

2 laurbærblade

1 spsk hele peberkorn

salt og friskkværnet peber.

Skold anden indvendig og udvendig med kogende vand. Gnid den indvendigt med salt og friskkværnet peber. Bland æbler, abrikoser og laurbærblade, fyld det i anden, og luk den med kødnåle. Gnid den udvendigt med salt og friskkværnet peber.

Steg anden ved 200 grader i 2½ time, tjek om den er færdig ved at stikke en kødnål ind, hvor låret er tykkest, og mærk om kødet er mørt.

Lad den derefter hvile i 10 minutter, før den skæres ud. Læg stykkerne i et ildfast fad, hvis anden er blevet kold eller skindet ikke er sprødt, og sæt dem under grillen i ovnen i fem minutter. Server anden med fyldet til.

Lørdag: Sandart med asparges og blomkål

3 sandartfileter

1 bdt grønne asparges

1 blomkålshoved i små buketter

lidt smør til stegning

50 g smør til smørsauce

1 kg kogte nye kartofler.

Skær sandartfileten i mindre stykker.

Skær den nederste tredjedel af aspargesene og skyl dem. Sautér blomkål og asparges i smør på en pande i ca. 5 minutter, drys med salt og peber, tag grøntsagerne af panden, og steg fisken i frisk smør – pres stykkerne let ned med en tallerken, så de ikke buer op af, men steges jævnt. Tag fisken af panden og smelt 50 g smør til smørsauce.

Servér fisken med blomkål, asparges, nye kartofler og smørsauce

Søndag: Blomkålssalat med bacon

200 g linser, gerne sorte belugalinser

1 mellemstort blomkål

2 spsk olivenolie

1 spsk hvidvinseddike

salt, peber

1 bundt persille

150 g bacon i tern

400 g groft brød.

Kog linserne i letsaltet vand ca. 20 min. og skyl godt i koldt vand.

Del blomkålen i små buketter og vend dem i en marinade af olivenolie, hvidvinseddike, salt og peber. Bland med linser samt hakket persille.

Steg baconternene sprøde og læg dem på et stykke køkkenrulle.

Drys salaten med bacon og servér med groft brød.

Tid: 30 min

Indkøbsseddel

Det her skal du købe, for at kunne lave de 7 herlige retter. Vi går ud fra, du har et basislager i dit køkken bestående af salt, peber, diverse krydderier, olie, eddike, soja, rasp, sukker og honning.

GRØNSAGER:

2,1 kg nye kartofler

3 rødløg

2 forårsløg

4 peberfrugter i gule og orange

3 æbler f.eks. cox orange

10 finthakkede chornichoner

500 g broccoli i små buketter

2 blomkål

200 g østershatte

250 g sukkerærter eller sugarsnaps

1 agurk

100 g bønnespirer

1 iceberg-salathoved

1 bdt grønne asparges

2 bdt basilikum

1 bdt persille

1 bdt frisk koriander

1 bdt dild

KØD/FISK/FJERKRÆ:

500 g venøsteaks

500 g fiskefileter

500 g kalkunbryst

3 sandartfileter

1 and på omkring fire kg

MEJERI:

Brie 11%

1 æggehvide

Græsk yoghurt 0,1%

Pecorino eller grana

DIVERSE:

Olivenolie

Hvidvinseddike

1 glas kapers

50 g små sorte oliven

600 g groft brød.

Rasp

2 pk bacon i tern

Karrypasta

12 stykker rispapir

Tørret oregano

½ l tomatpasata

300 g kogt pasta.

Oyster Sauce

100 g tørrede abrikoser

Laurbærblade

200 g linser, gerne sorte belugalinser

Fakta

Alle opskrifterne..

.. er beregnet til 4 personer, med mindre andet er angivet. Du får indkøbslisten på sidste side.

God fornøjelse og bon appetit!