Asiatiske kikærtesalat

Asiatiske kikærter

Asiatiske salat med kikærter

Ingredienser

  • 250 g kikærter, lagt i blød i rigeligt vand dagen før
  • 1 aubergine
  • koldpresset jomfruolivenolie
  • flagesalt
  • 2-3 stængler citrongræs
  • 1 rød chili
  • ½ dl finthakket mynte
  • ½ dl finthakket koriander
  • skal og saft af 1 økologisk limefrugt
  • 2-3 spsk fish sauce

Sådan gør du:

  1. Hæld vandet fra kikærterne og skyl dem godt. Kog kikærterne i nyt, letsaltet vand i ca. 40 minutter, til de er møre. Skær auberginen i små tern og steg dem gyldne i rigeligt olivenolie på en pande, drys med lidt salt undervejs.
  2. Skær bunden af citrongræsstænglerne og fjern de yderste blade. Hak citrongræsset helt ekstremt fint sammen med limeblade, rød chili uden frøstol, mynte og koriander. Hæld vandet fra kikærterne og lad dem køle af, til de er lune. Bland dem med den finthakkede citrongræsblanding. Tilsæt limesaft og fintrevet -skal og den stegte aubergine.