For at få nogle cookies i kagedåserne, der smager mere end blot almindeligt godt, er det altafgørende at bruge lidt ekstra på en ordentlig chokolade. Det gør ganske enkelt hele forskellen!
Foruden chokolade bruger jeg en hel vaniljestang – sammen med chili er vanilje mit favoritkrydderi. Hvis du synes, vaniljesmagen er lidt for dominerende, kan du nøjes med en halv stang vanilje.
Vær i øvrigt opmærksom på bagetiden. Når det lykkes mig at få kanten på kagerne sprød og midten lidt sej og karamel-agtig, er lykken gjort.
Her får du opskriften på ca. 20 velvoksne chokolade-cookies:
110 g smør
185 g økologisk rørsukker
1 vaniljestang
1 æg
¼ dl sødmælk
210 g hvedemel
1 tsk bagepulver
225 g mørk chokolade, grofthakket
Rør smør, sukker og vaniljekorn sammen. Tilsæt mælk og æg og rør igen. Sigt mel og bagepulver sammen og rør det i blandingen lidt efter lidt.
Sæt 2 spiseskefulde dej per cookie på en bageplade og tryk dem en lille smule ned med en gaffel eller tommeltotten. Lad der være god plads mellem kagerne, der breder sig under bagningen.
Bag cookiesene ved 180 grader i ca. 15 minutter. Lad kagerne køle af på en rist.