En lille appetitvækker
For et par år siden fik jeg lokket min mand med på et italiensk madlavningskursus, og siden da har han brillereret i køkkenet med de fem retter, vi lærte på kurset.
En af dem er denne lille appetitvækker, der med mængden af mascarpone (en vanedannende, italiensk friskost) ikke er for de fedtforskrækkede.
Den kræver lidt fingersnilde af fremstille – især driller båndet af purløg, der skal bindes omkring ”maven” på de små hapsere. Så sørg for at have rigeligt med purløg.
Til fire personer skal du bruge 12 skiver bresaola (lufttørret okseinderlår), et bæger mascarponeost, en potte purløg, citronskal af en halv økologisk citron og lidt citronsaft. Servér evt. hapserne med lidt flutes.
Bland mascarponen med klippet purløg (gem mindst to lange stilke purløg til hver skive kød) og lidt revet citronskal. Bliver massen for tør, så dryp lidt citronsaft i – men den må endelig ikke blive for flydende.
Læg en skefuld fyld på hver skive bresaola, rul sammen og bind to stilke purløg omkring. Læg hapserne på et fad og servér med flutes.