Grøn salat med brødcroutoner og grønsager

Grøn salat med brødcroutoner og grønsager

(2 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Koge/stegetid: 8 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 100 g grønne salatblade
  • 400-500 g sommergrønsager (blomkål, gulerod, squash, ærter)
  • Brødcroutoner:
  • 2-3 skiver lyst brød uden skorpe (i tern)
  • 1 spsk jomfruolivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • Krydderurtepesto:
  • en håndfuld bredbladet persille
  • en lille håndfuld frisk basilikum
  • lidt timian
  • lidt rosmarin
  • lidt estragon
  • 50 g valnødder
  • 1 lille fed hvidløg
  • 3-4 spsk olivenolie
  • ½-1 dl vand

  1. Pesto: Skyl krydderurterne grundigt og hak dem fint sammen med valnødder og hvidløg – brug evt. en hurtighakker. Tilsæt olivenolie og vand og smag til med salt og peber. 
  2. Rist brødet gyldent på en pande med olie og hvidløg. Dryp det af på køkkenrulle.
  3. Skyl og slyng salatbladene og anret dem på et fad eller to tallerkner.
  4. Del blomkålen i buketter og blanchér dem et par min. i kogende, letsaltet vand.
  5. Skær gulerødder og squash i tynde bånd med en kartoffelskræller.
  6. Anret grønsagerne på salaten, dryp med pesto og drys med croutoner.