Kæmpe småkage

Kæmpe småkage

En sprød småkage til kaffe eller te er lækkert, isærnår den er nybagt. Men at bage småkager tagertid, så her er i stedet en stor ”småkage”, som mankan brække små stykker af, som man har lyst.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Hviletid: 1 time
  • Bagetid: 10-15 min.
  • Kagen kan opbevares i kagedåse eller lufttæt beholder.
  • Dejen er fryse-egnet.
  • 100 g smør (koldt i små stykker)
  • 200 g hvedemel
  • 1 stang vanilje (kornene)
  • 50 g flormelis
  • 1 stort æg (sammenpisket)
  • ca. 2 spsk piskefløde
  • Pensling: 1 æg
  • Drys: perlesukker og mandelflager

  1. Smuldr smør, mel ogvaniljekorn – evt. i en foodprocessor. Tilsæt flormelis og tryk dejensammen med æg ogfløde. Tryk dejen lidt flad, drys med lidt mel og læg den tildækket i køleskabet i mindst 1 time.
  2. Rul dejen ud på bage-papir og læg den på en bageplade. Stik den ud med kanten af en tærteform (24 cm idiameter), så den får en bølget kant. Pensl kagen med æg og drys med perlesukker og mandelflager.
  3. Sæt bagepladeni midten af en200 grader varm ovn og bag i ca. 12 min., til den store ”småkage” er let lysebrun i kanten. Lad den køle af på enbagerist.
  4. Bræk stykker af kagen og nyd dem som småkager, f.eks. til kaffe eller te.