Billede 1 - salat opskrift

Knasende grøn salat

Lækker grøn salat med pinjekerner

Ingredienser

  • 1 stor hovedsalat
  • 3 dl bælgede edamamebønner
  • 75 g pinjekerner
  • 1-2 skalotteløg
  • 1 dl estragon eller bredbladet persille
  • skal af 1 økologisk citron
  • Dressing:
  • 5 spsk tidselolie
  • saft af ½-1 citron
  • 1 lille drys lyst rørsukker
  • flagesalt
  • friskkværnet sort peber

Sådan gør du:

  1. Skyl salaten, slyng den tør, bræk den i stykker og fordel den på et fad. Damp edamamebønnerne i 1-2 minutter og lad dem køle af.
  2. Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande og lad dem køle af. Pil skalotteløget og hak det helt fint. Fordel edamamebønner, finthakket estragon eller persille, ristede pinjekerner, revet citronskal og finthakket skalotteløg over salaten.
  3. Rør ingredienserne til dressingen sammen og fordel den over salaten.