mørbrad med grønsager

Mørbrad & bagte grønsager

Hvis du er vild med krydret mad med lækkert, grønt tilbehør, vil du elske denne ret.

4

Ingredienser

  • 1 afpudset mørbrad 350-400 g
  • KRYDRET RUB:
  • 1 spsk groftknuste korianderfrø
  • ½ tsk røget paprika
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 spsk tørrede hvidløgsflager
  • 2 tsk flaget havsalt
  • 2 spsk muscovadosukker
  • olie til bruning
  • 1 dl vand
  • 1 kg faste tomater
  • 1-2 fennikler
  • 2-3 løg
  • 1 hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • rosmarinkviste

Sådan gør du:

  1. Stød alle ingredienser til rubben i en morter og gnid mørbraden med den. Varm olien i en stor pande, brun mørbraden på alle sider, hæld lidt vand ved og steg den derefter 8 minutter på hver side. Skær tomater, fennikel og løg i lidt tykke skiver, læg dem i en bradepande med de hele hvidløgsfed, stænk olie over, drys salt og peber på sammen med rosmarin. Bag grønsagerne i ovnen ved 200-225 gr. i 20 min., til de er møre. Skær mørbraden i skiver og server den med grønsagerne og den stegesky, der er ved.
  2. Energi pr. person: 310 kcal, fedt 30%, protein 33%, kulhydrat 37%.