-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
Nougatnøddebarer: sprøde og søde
14
Ingredienser
- Bund
- 5 spsk honning
- 3 spsk fløde
- 3 spsk sukker
- 6 dl rice krispies (Kellogg's)
- engangsform ca. 25 x 20 cm
- Karamelsauce
- 5 dl piskefløde
- 5 dl rørsukker
- 2 spsk lys sirup el. glukose
- 2 spsk smør
- 200 g hasselnødder
- Nougat-chokoladetopping
- 100 nougat
- 200 g mørk chokolade
Sådan laver du chokoladebaren
- Tænd ovnen ved 180 grader, og bred hasselnødderne ud på en bradepande med bagepapir. Rist nødderne i 8-10 min, indtil de begynder at dufte kraftigt af nødder. Lad nødderne køle helt ned, og gnid så meget af skallen væk ved gnide nødderne mellem håndfladerne.
- Lav den sprøde bund ved at smelte honning, fløde og sukker i en kasserolle, indtil det er flydende, og sukkeret er smeltet. Lad det køle lidt ned, og vend det så med rice krispies. Pres blandingen ned i bunden af engangsformen, så bunden er nogenlunde fast. Stil så til side.
- Lav karamellen således: Put 4 dl piskefløde (resten gemmes til senere), sukkeret og siruppen i en tykbundet kasserolle. Bring blandingen i kog, og lad den simre ved svag varme, indtil karamellen begynder at tykne og tage farve. Husk at røre undervejs, så bunden ikke bliver brændt. Når karamellen har en dyb gyldenbrun farve, omtrent som lyst rav, tager du den af varmen. Tilsæt den sidste dl fløde, mens du rør godt. Det kan godt boble og sprøjte lidt, så vær varsom med at stikke hovedet for tæt på. Tilsæt til sidst smørret og rør, indtil karamellen er jævn og glat. Lad karamellen køle af, og fordel den så udover bunden. Sæt formen i køleskabet, til karamellen er stivnet. Fordel nu de ristede, afkølede nødder ud over.
- Smelt nougat og chokolade i et vandbad, og bred det ud som topping på den sprøde karamelnøddebund, og sæt nu barerne i køleskabet et par timer, før du skærer dem ud i den foretrukne størrelse. Barerne kan evt pakkes ind separat i pergamentpapir.