SPONSORERET indhold
Ærtesuppe med yoghurt og grøn dukkah
Vi giver dig her opskriften på en cremet og frisk ærtesuppe med sprød og knasende dukkah.
4 personer
Ingredienser
3 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 spsk olivenolie + ekstra til servering
600 g ærter, bælgede
4 dl hønsefond
2 dl vand
2 dl sødmælk
1 dl yoghurt naturel
Dukkah
50 g pistaciekerner
1 spsk korianderfrø
1 spsk fennikelfrø
1 tsk sorte peberkorn
2 spsk sesamfrø
1 tsk flagesalt
Sådan gør du
- Pil og hak skalotteløg og hvidløgsfed fint. Varm olien i en gryde, og svits skalotteløgene ved middelvarme, til de bliver blanke.
- Kom hvidløg og ærter i (gem lidt til pynt), og vend rundt 1 minuts tid.
- Tilsæt hønsefond, vand og mælk, og giv suppen et opkog.
- Blend den derpå, til den er helt cremet, og rør yoghurten i lige før servering.
- Dukkah: Rist pistaciekerner på en tør pande, til de bliver lysebrune i kanten.
- Kom dem over i en morter. Rist nu også korianderfrø, fennikelfrø, peberkorn og sesam, til sesamfrøene begynder at poppe.
- Kom også dette over i en morter, og knus så sammen med salt.
- Server suppen toppet med lidt ekstra friske ærter, olivenolie, dukkah og evt. lidt mere yoghurt.