Ærtesuppe med yoghurt og grøn dukkah
Foto: Chris Tonnesen

Ærtesuppe med yoghurt og grøn dukkah

Vi giver dig her opskriften på en cremet og frisk ærtesuppe med sprød og knasende dukkah.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 4 personer

3 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 spsk olivenolie + ekstra til servering
600 g ærter, bælgede
4 dl hønsefond
2 dl vand
2 dl sødmælk
1 dl yoghurt naturel

Dukkah

50 g pistaciekerner
1 spsk korianderfrø
1 spsk fennikelfrø
1 tsk sorte peberkorn
2 spsk sesamfrø
1 tsk flagesalt

Sådan gør du

  1. Pil og hak skalotteløg og hvidløgsfed fint. Varm olien i en gryde, og svits skalotteløgene ved middelvarme, til de bliver blanke.
  2. Kom hvidløg og ærter i (gem lidt til pynt), og vend rundt 1 minuts tid.
  3. Tilsæt hønsefond, vand og mælk, og giv suppen et opkog.
  4. Blend den derpå, til den er helt cremet, og rør yoghurten i lige før servering.
  5. Dukkah: Rist pistaciekerner på en tør pande, til de bliver lysebrune i kanten.
  6. Kom dem over i en morter. Rist nu også korianderfrø, fennikelfrø, peberkorn og sesam, til sesamfrøene begynder at poppe.
  7. Kom også dette over i en morter, og knus så sammen med salt.
  8. Server suppen toppet med lidt ekstra friske ærter, olivenolie, dukkah og evt. lidt mere yoghurt.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Suppe, Nem aftensmad, Sund aftensmad og Hovedret