Bagt auberginesalat
Foto: Maria Warnke Nørregaard Den lækreste salat.

Bagt auberginesalat

Skal aftensmaden være sund og velsmagende? Så prøv denne lækre og fyldige salat med bagt aubergine og linser.

printer Print
preparation Total: 30 minutter
plate 2 personer

  • 2 auberginer, i mundrette stykker
  • 500 g tomater, i halve eller kvarte
  • 2 løg, i halve eller kvarte
  • 2 tsk. olivenolie
  • 300 g kogte, grønne linser
  • 1 dl persille, hakket
  • 1 stort fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk. økologisk citronskal
  • 1 spsk. ristede pinjekerner
  • Salt
  • Peber
Energi pr. person:
463 Kcal
Fedt:
19 %
Protein:
21 %
Kulhydrat:
60 %

Sådan gør du:

  1. Bland alle grøntsagerne med olivenolie, krydr med salt og peber og bred dem ud på en plade med bagepapir.
  2. Bag grøntsagerne gyldne og møre ved 225 grader varmluft i 15-20 minutter.
  3. Vend grøntsagerne med de kogte linser, persille, hvidløg og citronskal, og drys med ristede pinjekerner til sidst.
Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Sunde salater, Aubergine og Hovedret