Opskrift på bagt hellefisk

Foto: Andreas Wiking Bagt hellefisk

Opskrift på bagt hellefisk

Bagt hellefisk

Nem middag med fisk – og helt uden ben. Den serveres på grov mos af ærter sammen med bagte cherrytomater og ris.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Total: 30 minutter
plate Bagt hellefisk til 4 personer
Ingredienser

500 g dadel- eller cherrytomater på grene
4 stk. helleflynder- eller rødspættefilet a 150 g
salt, grov peber
reven skal og saft af 1 ubehandlet citron eller lime.
500 g friske eller frosne ærter
1 fed hvidløg
1 spsk smør
lidt friske mynte- eller basilikumblade
400 g kogte ris.

Energi pr. person:
450 Kcal
Fedt:
20 %
Protein:
38 %
Kulhydrat:
42 %

Sådan laver du ovnbagt hellefisk

1. Læg tomaterne i en stor bradepande beklædt med bagepapir og bag dem ved 200 grader ca. 5 minutter.

2. Drys fiskestykker med salt, grov peber og citrusstrimler, læg dem ved tomaterne og dryp lidt af citrussaften over.

3. Bag fisk og tomater videre i ovnen ved 200 grader, 10-12 minutter til fisken føles fast ved et let tryk.

4. Kom ærterne i kogende, let saltet vand og kog dem 5 minutter , afdryp og tip dem over i en food processor, tilsæt hvidløg, smør samt lidt citrussaft og blend, så ærtemosen er grov – brug pulsknappen. Smag til med salt, peber og kryddergrønt.

5. Servér fisk og tomater med væde fra bradepanden på ærtemosen med ris.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Hellefisk, Fisk, Dansk mad og Hovedret