Bagt hellefisk
Nem middag med fisk – og helt uden ben. Den serveres på grov mos af ærter sammen med bagte cherrytomater og ris.
Ingredienser
500 g dadel- eller cherrytomater på grene
4 stk. helleflynder- eller rødspættefilet a 150 g
salt, grov peber
reven skal og saft af 1 ubehandlet citron eller lime.
500 g friske eller frosne ærter
1 fed hvidløg
1 spsk smør
lidt friske mynte- eller basilikumblade
400 g kogte ris.
Næringsindhold
-
Energi pr. person:450 Kcal
-
Fedt:20 %
-
Protein:38 %
-
Kulhydrat:42 %
Sådan laver du ovnbagt hellefisk
1. Læg tomaterne i en stor bradepande beklædt med bagepapir og bag dem ved 200 grader ca. 5 minutter.
2. Drys fiskestykker med salt, grov peber og citrusstrimler, læg dem ved tomaterne og dryp lidt af citrussaften over.
3. Bag fisk og tomater videre i ovnen ved 200 grader, 10-12 minutter til fisken føles fast ved et let tryk.
4. Kom ærterne i kogende, let saltet vand og kog dem 5 minutter , afdryp og tip dem over i en food processor, tilsæt hvidløg, smør samt lidt citrussaft og blend, så ærtemosen er grov – brug pulsknappen. Smag til med salt, peber og kryddergrønt.
5. Servér fisk og tomater med væde fra bradepanden på ærtemosen med ris.