GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Bagt torsk med kapersvinaigrette
Foto: Anders Schønnemann

Bagt torsk med kapersvinaigrette

Der er masser af fisk derude, så vælg den torskefisk, der er mest lækker hos fiskehandleren og prøv denne nemme version af bagt torsk med kapersvinaigrette

printer Print
clock 20 minutter
plate 2 personer

400 g torsk i filet (uden skind og ben)
1 tsk. smør
Salt

Salat:

½ blomkål
½ bundt forårsløg
1 hjertesalat
1 håndfuld dild
½ agurk

Vinaigrette:

2 tsk. flydende honning
3 spsk. hvidvinseddike
3 spsk. olivenolie
1 spsk. finthakkede skalotteløg
1 lille håndfuld dild
2 spsk. groft­ hakkede kapers
Salt og peber

Energi pr. person:
441 Kcal
Fedt:
50 %
Protein:
36 %
Kulhydrat:
14 %

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Del fisken i portionsstykker, og sæt dem på bagepapir på en bageplade.
  3. Top med en smule smør og lidt salt.
  4. Bag dem i den varme ovn i 10-12 minutter, til fisken er akkurat gennemtilberedt.
  5. Snit imens blomkålen i skiver og forårsløget fint.
  6. Skær salaten i både, hak dilden groft, og skær agurken i tern.
  7. Rør honning og eddike sammen. Rør olivenolie i. Vend løg, dild og kapers i, og smag til med salt og peber.
  8. Anrét salat og fisk på tallerkner.
  9. Dryp med vinaigrette, og servér.
Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Nem aftensmad, Torsk, Fisk og Hovedret