Bærtrifli
SPONSORERET indhold

Bærtrifli med hyldeblomstsirup og knasende drys

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Nem sommerdessert, hvor hyldeblomstsirup gør underværker.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit klein
10. jul. 2013 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

3 dl koncentreret hyldeblomstsaft
lidt revet citronskal
1 dl græsk yoghurt
3½ spsk flormelis
2½ dl piskefløde
50 g havregryn
75 g mandler, grofthakkede
½ dl flydende honning
1 håndfuld knuste makroner
300 g bær: f.eks. hindbær,
blåbær, stikkelsbær eller
jordbær
lidt friske hyldeblomster til drys

Sådan gør du

Kom det koncentrerede hyldeblomstsaft i en gryde, og kog det ind til sirupskonsistens. Tilsæt lidt revet citronskal, tag det af varmen, og hæld det på et glas. Rør græsk yoghurt sammen med flormelis. Pisk fløden til skum, og vend den sammen med den græske yoghurt. Rist havregryn og mandler på en tør pande, til det bliver let ristet og gyldent. Skru lidt ned for varmen, tilsæt flydende honning, og varm det, til det karamelliserer omkring havregryn og mandler. Hæld det ud på bagepapir, og afkøl, inden du blander de karamelliserede havregryn og mandler sammen med knuste makroner.

Kom et lag havregryn, mandler og makroner i portionsglas, herefter flødecreme med yoghurt, friske bær og hyldeblomstsirup, og fortsæt processen opad. Afslut med bær, lidt mandler og makroner, og drys med lidt friske hyldeblomster til pynt.

SE OGSÅ på Boligliv.dk: Nem og lækker sensommermad

Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter