Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Blåmuslinger med fennikel og mandler
Foto: Stine Christiansen /Skovdal.dk Blåmuslinger med fennikel og mandler

Blåmuslinger med fennikel og mandler

Blåmuslinger med fennikel og mandler

Det er luksus at spise skaldyr, men det behøver ikke at koste en månedsløn. Lav for eksempel denne opskrift med blåmuslinger.

2
Print


1 bananskalotteløg

1 fennikel

2 fed hvidløg

1 ½ kg blåmuslinger

olivenolie

1 dl Pernod (eller anden anislikør)

3 dl vand

2 tsk koldt smør

1 håndfuld dild

lidt hakkede mandler

Saådan laver du blåmuslinger med fennikel og mandler

Snit løget i tynde både, og skær fennikel og hvidløg i tynde skiver. Rens muslingerne. Kasser åbne muslinger, der ikke lukker sig, når du banker dem let mod bordet. Sæt en stor gryde med lidt olivenolie over. Kom muslingerne i, og lad dem syde lidt. Tilsæt løg, hvidløg og fennikel. Steg kort, og tilsæt så Pernod og vand. Læg låg på, og lad muslingerne dampe i et par minutter. Kasser muslinger, der ikke har åbnet sig under tilberedningen. Kom smør i gryden, og vend rundt. Vend til sidst dild og eventuelt mandler i gryden. Server straks.

TIP
Du kan også komme 1-2 dl kogte perlebyg eller boghvede i gryden, hvis du vil undgå brød.


PRØV OGSÅ: Boghvede med sinat og spejlæg

Se, hvad vi ellers skriver om: Fisk, Fennikel, Mandler, Aftensmad og Nytårsforret