
Chokoladekager med nougatcreme og blåbær
Små, delikate kager med nougatcreme. Serverer du bobler til, så husk, at den skal være sød.
Ingredienser
2 blade husblas
150 g nougat
1 dl piskefløde
1½ dl piskefløde til skum
3 æg
225 g sukker
150 g mørk chokolade
200 g smør
100 g mel
75 g valnødder
lidt kakao
Pynt: hakket hvid chokolade, 100 g blåbærog lidt frisk mynte.
Sådan laver du chokoladekager med nougatcreme:
1. Kom husblas i en skål med koldt vand og lad det udbløde. Skær nougaten i små tern og kom det i en skål.
SE OGSÅ: Nytårsmenu på 1 time
2. Hæld 1 dl piskefløde i en lille gryde og opvarm det, kom udblødt husblas i den varme fløde og rør rundt så husblassen smelter. Sigt den varme fløde over i skålen med nougat og rør det jævnt. Pisk den anden portion fløde til flødeskum og vend det i nougatmassen. Hæld det i en lille form og sæt det i køleskabet 3 timer.
SE OGSÅ: Nytårsmenu på 3 timer
3. Pisk æg og sukker hvidt med en elpisker. Smelt smør og chokolade i en skål over vandbad. Rør æggemassen sammen med chokolademassen. Hak valnødderne groft. Sigt melet i dejen og vend det forsigtigt i og afslutningsvis vendes valnødderne i. Fyld dejen i muffinforme 2/3 dele op i formen.
SE OGSÅ: Nytårsmenu på 5 timer
4. Bag kagerne 15-18 minutter ved 185 grader. Tag kagerne ud af formen – drys med lidt kakao. Dyp en lille ske i varmt vand, og sæt en lille skefuld nougatcreme på hver kage. Pynt kagerne med hakket hvid chokolade, blåbær og frisk mynte.
FORRET: Salat med pighvar, sprød serrano og pærer
HOVEDRET: Tournedos med stegte svampe og brøndkarsecreme
Tip:
Du kan også bage chokoladekagen i en smurt springform af 22 cm og bage den 35 min ved 185 grader. Afkøle kagen og hælde nougatcremen over, og lad det stivne i køleskabet.