Tournedos med stegte svampe og brøndkarsecreme
SPONSORERET indhold

Tournedos med stegte svampe og brøndkarsecreme

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Klassisk nytår med tournedos, svampe og nem sauce, der vil imponere gæsterne.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
28. dec. 2016 | Opskrift | ALT for damerne
Total: 30 min

Ingredienser

Opskriften indeholder sponsorerede links

6 tournedoer af ca. 175 g pr. stk. (køb evt. en hel oksemørbrad og skær bøfferne selv)
olivenolie og smør til stegning
salt og peber
3 kviste timian
4-6 portobellosvampe
100 g bøgehatte
1 fed finthakket hvidløg
lidt frisk timian, finthakket
2 dl hønsebouillon
1 stort bundt bredbladet persille
1 potte brøndkarse (gem lidt til drys på retten)
1 fed hvidløg
25 g smør (koldt skåret i små tern)
1 spsk citronsaft
salt og peber
evt lidt ekstra citronsaft

Tilbehør: kogte kartofler eller ovnbagte kartofler, og evt. salat med vinaigrette.

Sådan laver du Tournedos med stegte svampe og brøndkarsecreme:

► En god stegepande gør hele forskellen, når du skal stege et mørt stykke kød. Find den helt rigtige stegepande hos Bageren og Kokken

1. Brun bøfferne hurtigt af på en varm pande med olivenolie og smør og krydr med salt og peber. Kom bøfferne i et ovnfast fad, kom frisk timian på og steg dem 8-10 minutter ved 185 grader. Vent evt. med at stege færdigt til gæsterne kommer – se tip.

2. Ordn svampene, skær portobello-svampene i mindre stykker og skær roden af bøgehattene. Steg svampene på en pande med olivenolie og lidt smør til de er gyldne. Tilsæt hvidløg, timian og krydr med salt og peber og steg fortsat et kort øjeblik.

SE OGSÅ: Sådan laver du den bedste kransekage til nytårsaften

3. Giv hønsebouillon et opkog. Pluk bredbladet persille og brøndkarse. Pil og snit hvidløget i skiver. Kom krydderurterne i et blenderglas sammen med hvidløg, smør og lidt citronsaft – hæld den varme bouillon i glasset. Blend ved høj hastighed til det er helt grønt og jævnt. Krydr med salt og peber og evt. lidt ekstra citronsaft.

SE OGSÅ: Nytårsmenu: Sådan laver du maden til nytårsaften på 1, 3 eller 5 timer

4. Anret de stegte bøffer på fad eller tallerken med stegte svampe og server med persille-brøndkarsecreme, kartofler og evt. en salat med vinaigrette.

 

FORRET: Salat med stegt pighvar, sprød serrano og pærer

DESSERT: Hindbær Napoleone