Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift hindbær Napoleone
Foto: Linnea Press Hindbær Napoleone

Opskrift på nemme Napoleonskager med hindbær

Hindbær Napoleone

Napoleone med hindbær - en russisk napoleonskage. Super nemme Napoleonskager, som du kan lave af færdig butterdej.

clock 30 minutter
printer Print
plate 6 stk. hindbær Napoleone

Hindbær Napoleone

2 plader frossen butterdej
¼ liter piskefløde
1 spsk. flormelis
2 bakker hindbær
korn fra 1 stang vanilje
flormelis til at drysse med

Sådan laver du hindbær Napoleone

1. Rul butterdejspladerne lidt ud. Del hver plade i tre stykker. Bag dem i ovnen som anvist på pakken, og lad dem køle af.


2. Pisk fløden med flormelis, en håndfuld hindbær og vaniljekorn til en fast flødeskum. Kom flødeskum med top på bundene.

 

3. Læg hindbærrene tæt ved siden af hinanden oven på flødeskummen. Afslut med et butterdejslåg, og drys med flormelis.

 

LÆS OGSÅ: Kanelpærer med flødeskum og chokolade

LÆS OGSÅ: Pumpkin pie med ahorn-flødeskum

LÆS OGSÅ: Scones med jordbærsyltetøj og flødeskum

Tip

Creme og bunde kan laves i forvejen, men vent med at anrette desserten, til den skal serveres.

 

Hvad er en napoleonskage?
I følge Wikipedia  er en napoleonskage et højt, rektangulært stykke kage med mindst to lag butterdej, fyld af kagecreme, flødeskum, hindbærsyltetøj og med glasur på toppen. Kagen menes at være fra midten af 1800-tallet og at have navn fra fransk Napolitain.
 

Se, hvad vi ellers skriver om: Nytårsmenu, Nytårsdessert, Søde sager, Dessert og Hindbær