Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Hjemmelavet tomatsuppe

Hjemmelavet tomatsuppe

Cool gazpacho

Suppen bliver perfekt, hvis du laver den af friske, solmodne tomater.

plate 6
printer Print

1,5 kg velmodne tomater
1 udkernet, grøn og rød peberfrugt
¼ agurk
1 skive afskorpet brød
25 g smuttede mandler
½ spansk løg, evt. salatløg
2 fed knust hvidløg
1-2 dl vand
2 spsk olivenolie
2-3 spsk sherryeddike
1 knsp sukker
salt, friskkværnet peber
SERVERING:
lidt hakket peberfrugt og agurk
citrontimian
2-3 skiver brød
1 spsk olivenolie

Sådan gør du:

  1. Skold og flå tomaterne.
  2. Tag lidt peberfrugt og agurk fra, hak og gem grønsagerne til garniture.
  3. Blend derefter tomaterne med peberfrugt, agurk, brød samt mandler, løg og hvidløg, lidt vand og olivenolie.
  4. Smag til med sherryeddike, sukker samt salt og rundhåndet med friskkværnet peber.
  5. Afkøl suppen natten over.
  6. Vend de grove brødtern med olie, bred dem på en plade med bagepapir og bag dem gyldne og sprøde ved 225 gr. Afkøl brødterningerne.
  7. Anret suppen i glas eller skåle med et par isterninger og lidt hakket peberfrugt samt agurk og evt. lidt citrontimian på toppen og server brødcroutonerne til i en skål for sig. 

Energi pr. person: 310 kcal, fedt 30%, protein 12%, kulhydrat 58%

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Aftensmad, Croutoner og Gazpacho