SPONSORERET indhold
Cool gazpacho
Suppen bliver perfekt, hvis du laver den af friske, solmodne tomater.
6
Ingredienser
1,5 kg velmodne tomater
1 udkernet, grøn og rød peberfrugt
¼ agurk
1 skive afskorpet brød
25 g smuttede mandler
½ spansk løg, evt. salatløg
2 fed knust hvidløg
1-2 dl vand
2 spsk olivenolie
2-3 spsk sherryeddike
1 knsp sukker
salt, friskkværnet peber
SERVERING:
lidt hakket peberfrugt og agurk
citrontimian
2-3 skiver brød
1 spsk olivenolie
Sådan gør du:
- Skold og flå tomaterne.
- Tag lidt peberfrugt og agurk fra, hak og gem grønsagerne til garniture.
- Blend derefter tomaterne med peberfrugt, agurk, brød samt mandler, løg og hvidløg, lidt vand og olivenolie.
- Smag til med sherryeddike, sukker samt salt og rundhåndet med friskkværnet peber.
- Afkøl suppen natten over.
- Vend de grove brødtern med olie, bred dem på en plade med bagepapir og bag dem gyldne og sprøde ved 225 gr. Afkøl brødterningerne.
- Anret suppen i glas eller skåle med et par isterninger og lidt hakket peberfrugt samt agurk og evt. lidt citrontimian på toppen og server brødcroutonerne til i en skål for sig.
Energi pr. person: 310 kcal, fedt 30%, protein 12%, kulhydrat 58%