Is uden ismaskine: Sådan gør du
Hjemmelavet is: Du behøver ikke en ismaskine for at lave lækker hjemmelavet is - hvis du anvender denne opskrift på ”støbt” is – professionelt kaldet parfait – skal du blot bruge en håndmikser og en fryser. Jeg har her valgt at servere vaniljeisen med jordbær marineret med balsamico og sort peber. Sådan gør du:
Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Kogetid: 5 min.
Frysetid: mindst 4 timer
Grundopskrift på parfait:
1 stang vanilje
1 dl sukker
1¼ dl vand
6 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
½ liter piskefløde
Sådan laver du hjemmelavet is uden ismadskine
1. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Læg vaniljestangen i en gryde med sukker og vand, og kog det igennem 5 min.
2. Pisk æggeblommerne sammen med vaniljekorn, og pisk den kogende sukkerlage i. Pisk med en håndmikser 8-10 min. – til det bliver en tyk og luftig creme.
3. Pisk fløden til skum. Vend vaniljecremen i flødeskummet, til det er helt blandet.
4. Hæld iscremen i en egnet beholder og sæt den i fryseren i mindst 4 timer. Tag formen ud af fryseren, 15 min. før isen skal nydes.
Tip: Du kan også piske æggeblommerne med 75 g flormelis i stedet for sukkerlagen. Stil da skålen i et varmt (næsten kogende) vandbad, mens du pisker.
PRØV OGSÅ: Lav dit eget hjemmelvede guf til isvafler
Marinerede jordbær:
Skyl og nip 500 g jordbær. Pisk 2 spsk balsamico sammen med 3-4 spsk sukker og vend halve, kvarte eller skivede jordbær i. Lad bærrene trække 30 min. og kværn lidt sort peber over ved serveringen.
Lækre variationer af hjemmelavet is
Du kan sætte smag på din parfait-is ved at tilsætte likør, frugtpuré, hakket eller smeltet chokolade, knust lakrids, syltede bær eller frugter.