Donuts med matcha-glasur
Prøv disse flotte og lækre donuts! Den japanske matcha te giver en lækker og smuk grøn glasur til de amerikanske favoritkager.
Ingredienser
250 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
2 tsk. stødt ingefær
3 spsk. sukker
25 g smeltet smør
1 æg
1 dl mælk
1 sammenpisket æg til pensling
Matcha-glasur:
5-6 spsk. mælk
1 spsk. matcha grøn te pulver (se her på siden)
1 tsk. vaniljesukker eller ekstrakt
300 g flormelis
25 g blødt smør
Pynt:
lidt sigtet flormelis
Sådan gør du:
- Kom alle ingredienserne til dejen i en skål, og rør dem sammen. Dæk dejen til, og lad den hvile i køleskab ca. 30 min.
- Rul dejen ud, og udstik cirkler med et glas eller en rund udstikker (ca. 8 cm i diameter). Form et hul med fingrene, eller brug en udstikker.
- Stil kagerne på bagepapir på en bageplade. Pensl dem med sammenpisket æg. 4. Bag kagerne ca. 15 min. ved 200 gr.
- Afkøl, til de er lune.
- Kog mælk, matcha og vanilje op i en lille gryde, mens du pisker med et piskeris til tepulveret er opløst. Kom nu flormelis i en skål sammen med mælkeblandingen og smørret, og pisk det til glasur. Dyp hver donutstop i glasuren. Lad dem tørre ca. 15 min. inden servering.
Matcha
Matcha, som er pulveriserede grønne teblade, er blevet meget populært at bruge i alt fra smoothies, is, kager og selvfølgelig som varm te. Smagen er frisk med en anelse bitterhed. Det kan købes i mange helsekostbutikker og i større supermarkeder. Gå efter økologisk pulver, så er du sikker på at få et velsmagende og sundt produkt.