Donuts med matcha-glasur
SPONSORERET indhold

Donuts med matcha-glasur

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Prøv disse flotte og lækre donuts! Den japanske matcha te giver en lækker og smuk grøn glasur til de amerikanske favoritkager.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Tia Borgsmidt
25. feb. 2020 | Opskrift | Hendes Verden
8 stk.

Ingredienser

250 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
2 tsk. stødt ingefær
3 spsk. sukker
25 g smeltet smør
1 æg
1 dl mælk
1 sammenpisket æg til pensling

Matcha-glasur:

5-6 spsk. mælk
1 spsk. matcha grøn te pulver (se her på siden)
1 tsk. vaniljesukker eller ekstrakt
300 g flormelis
25 g blødt smør

Pynt:

lidt sigtet flormelis

Sådan gør du:

  1. Kom alle ingredienserne til dejen i en skål, og rør dem sammen. Dæk dejen til, og lad den hvile i køleskab ca. 30 min.
  2. Rul dejen ud, og udstik cirkler med et glas eller en rund udstikker (ca. 8 cm i diameter). Form et hul med fingrene, eller brug en udstikker.
  3. Stil kagerne på bagepapir på en bageplade. Pensl dem med sammenpisket æg. 4. Bag kagerne ca. 15 min. ved 200 gr.
  4. Afkøl, til de er lune.
  5. Kog mælk, matcha og vanilje op i en lille gryde, mens du pisker med et piskeris til tepulveret er opløst. Kom nu flormelis i en skål sammen med mælkeblandingen og smørret, og pisk det til glasur. Dyp hver donutstop i glasuren. Lad dem tørre ca. 15 min. inden servering.

Anbefalet til dig