Dosa - indiske madpandekager
SPONSORERET indhold

Dosa - indiske madpandekager

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Sprøde og lækre pandekager med kikærtemel og et blødt og krydret kartoffelfyld.

Af: Cecilie Sofie Svensson Foto: Line Thit Klein
15. jan. 2014 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

Kartoffelfyld:
2 spsk vegetabilsk olie
1 tsk korianderfrø, hele
½ tsk spidskommenfrø, hele
1 mellemstort løg, finthakket
1 stort fed hvidløg, finthakket
1 tsk gurkemeje
2 søde kartofler i mellemstore tern
2 store bagekartofler i mellemstore tern
1 lille bundt koriander
1 lime, saften heraf
salt og peber

Pandekagedej:
2 ½ dl kikærtemel
2 ½ dl hvedemel
ca. 5 dl vand
½ tsk natron
1 spsk hele sennepsfrø
neutral olie til stegning

tilbehør:
2 dl drænet yoghurt
1 bundt frisk mynte
mangochutney
friske limebåde

Sådan gør du

Varm olien op i en gryde, steg krydderier af i et par minutter sammen med løg og hvidløg. Tilsæt gurkemeje, søde kartofler og kartofler og lige akkurat vand nok til at det dækker bunden af gryden. Sæt låg på, og lad kartoflerne dampe i vandet ved lav varme i ca. 20 min, til de nøjagtig er møre. Tilsæt frisk koriander, limesaft og salt og peber, og brug en gaffel til at mose det hele sammen til en grov mos.

Pandekager:
Bland de to slags mel med vand, natron, salt og sennepsfrø til en lind og ensartet dej. Hæld ca. 1 tsk olie på en varm pande og dernæst 3-4 spsk dej eller nok til at panden dækkes af et tyndt lag. Når pandekagen begynder at boble, spredes kartoffelblandingen over i et jævnt, tyndt lag, og pandekagen rulles sammen, så godt det er muligt.

Servér den varme pandekage med yoghurt rørt med fintsnittet mynte samt mangochutney og ekstra limebåde.

SE OGSÅ på Hjemmet.dk: 3 kalorierlette fiskretter