Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Fajitas opskrift
Foto: Tia Borgsmidt Nem og lækker hverdagsmad med mørbrad: Mexicanske fajitas.

Fajitas med mørbrad

Fajitas med mørbrad

Mørbrad kan bruges til meget og andet end mørbradgryde og mørbradbøffer. Her har vi brugt mørbrad i lækre mexicanske fajitas.

clock 30 minutter
printer Print
plate Fajitas til 4 personer

1 svinemørbrad, ca. 500 g
2 spsk. olivenolie til stegning

Marinade:
2 spsk. limesaft
2 tsk. finthakket syltet jalapenos
1 fed finthakket hvidløg
1 spsk. tørret oregano
1 tsk. salt

Desuden:
2 gule peberfrugter
1-2 spsk. olivenolie
8 medium mexicanske tortillaer

Tilbehør: snittet grøn salat, halve cherrytomater, creme fraiche, syltede jalapenos, limebåde og frisk koriander

Sådan laver du fajitas med mørbrad

1. Pisk ingredienserne til marinaden sammen i en skål. Rens mørbraden for sener og hinder, og læg den i skålen. Vend den godt rundt i marinaden. Lad kødet trække tildækket i køleskab 1-2 timer. Tag kødet op af marinaden. Kasser resten af marinaden. Varm olien op på en pande. Brun mørbraden på alle sider. Læg den i en smurt bradepande. Stil bradepanden i ovnen ved midterste ovnribbe ved 200 gr. i 20-25 min., til kødet er netop gennemstegt. Skær kødet i tynde strimler.

PRØV OGSÅ: Mørbrad med persillepesto

2. Skær peberfrugterne i strimler, og steg dem på en pande i olivenolie ved god varme. Krydr med salt og peber. Varm tortillaerne, gerne en ad gangen, på en tør pande. Fyld dem med mørbrad, salat, tomater, creme fraiche, jalapenos, lidt limesaft og frisk koriander.

Se, hvad vi ellers skriver om: Mexicansk mad, Tortilla, Mørbrad og Hovedret