Fajitas opskrift
SPONSORERET indhold

Fajitas med mørbrad

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Mørbrad kan bruges til meget og andet end mørbradgryde og mørbradbøffer. Her har vi brugt mørbrad i lækre mexicanske fajitas.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Tia Borgsmidt
20. aug. 2018 | Opskrift | Hendes Verden
Fajitas til 4 personer | Total: 30 min

Ingredienser

1 svinemørbrad, ca. 500 g
2 spsk. olivenolie til stegning

Marinade:
2 spsk. limesaft
2 tsk. finthakket syltet jalapenos
1 fed finthakket hvidløg
1 spsk. tørret oregano
1 tsk. salt

Desuden:
2 gule peberfrugter
1-2 spsk. olivenolie
8 medium mexicanske tortillaer

Tilbehør: snittet grøn salat, halve cherrytomater, creme fraiche, syltede jalapenos, limebåde og frisk koriander

Sådan laver du fajitas med mørbrad

1. Pisk ingredienserne til marinaden sammen i en skål. Rens mørbraden for sener og hinder, og læg den i skålen. Vend den godt rundt i marinaden. Lad kødet trække tildækket i køleskab 1-2 timer. Tag kødet op af marinaden. Kasser resten af marinaden. Varm olien op på en pande. Brun mørbraden på alle sider. Læg den i en smurt bradepande. Stil bradepanden i ovnen ved midterste ovnribbe ved 200 gr. i 20-25 min., til kødet er netop gennemstegt. Skær kødet i tynde strimler.

PRØV OGSÅ: Mørbrad med persillepesto

2. Skær peberfrugterne i strimler, og steg dem på en pande i olivenolie ved god varme. Krydr med salt og peber. Varm tortillaerne, gerne en ad gangen, på en tør pande. Fyld dem med mørbrad, salat, tomater, creme fraiche, jalapenos, lidt limesaft og frisk koriander.