Farsbrød med bacon og bagte æbler
Foto: Martin Dyrløv Skøn aftensmad!

Farsbrød med bacon og bagte æbler

Farsbrødet får både saft og smag af finthakket, frisk fennikel, som går godt sammen med de bagte æbler.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Tilberedelsestid: en time, 15 minutter
cooking Arbejdstid: 45 minutter
totaltime Total: 2 timer
plate 4 personer

Farsbrød:

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 fennikel
  • 500 g hakket kalve- og svinekød
  • 1 tsk. salt
  • 1 æg
  • 1 dl hvedemel eller rasp
  • 1 dl mælk
  • 1 tsk. hakket salvie
  • ½ tsk. fennikelfrø
  • friskværnet sort peber
  • 150 g bacon i skiver
  • 8-12 friske salvieblade

Sovs:

  • 25 g smør
  • 2½ spsk. mel
  • 2½ dl mælk
  • 2½ dl bouillon
  • evt. kulør

Bagte æbler:

  • 4 danske æbler f.eks. Cox orange
  • 2-3 spsk. ahornsirup

Tilbehør:

  • kogte eller smørristede kartofler og grøntsager (f.eks. broccoli)

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Farsbrød: Pil løg og hvidløg. Rens fennikelknolden, og skær stokken ud. Skær grøntsagerne i grove stykker, og hak dem fint i en hurtighakker eller foodprocessor.
  3. Ælt kødet sammen med salt, og rør løgblandingen, æg, mel eller rasp og mælk i farsen. Tilsæt krydderier, og form farsen til et brød i en bradepande foret med bagepapir. Læg baconskiver og salvieblade omkring farsbrødet, og sæt det i ovnen 20 min.
  4. Sovs: Smelt smør i en gryde, rør melet i, og bag det igennem under omrøring. Tilsæt mælk og bouillon, og kog sovsen under omrøring i mindst 5 min. Si sovsen, og hæld den omkring farsbrødet. Skru ned til 150 grader, og bag i ca. 45 min. mere.
  5. Bagte æbler: Skyl æblerne, rids skindet ækvator rundt, og sæt dem på bagepapir i et fad. Pensl dem med ahornsirup, og bag dem sammen med farsbrødet de sidste 20-25 min. Pensl evt. også farsbrødet med ahornsirup.
  6. Hæld sovsen tilbage i gryden, smag til med salt og peber, og tilsæt evt. kulør.
  7. Server farsbrødet med bagte æbler, sovs og det valgte tilbehør.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Tip:

Rester af farsbrød er lækkert som pålæg eller med en salat. Overskydende kartofler og broccoli kan blandes til en lækker salat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Farsbrød, Aftensmad, Bacon, Æble og Hovedret