-
Bemærker du et dyr igen og igen, er det måske et tegn: ”De vil fortælle dig noget”
-
Her er de syv indre energier, der former vores valg – hvilken er du?
-
Er der en engel, der vil fortælle dig noget? Lær at tolke engletal her
-
Guide: 10 ting, du skal vide om krystaller
-
Tarotkort for begyndere – 3 enkle spredninger, du kan prøve
-
Hvad repræsenterer de 12 astrologiske huse? Bliv klogere her
-
Guide: Sådan læser du din aura
-
Ekspert: ”Flere og flere af os ønsker at tro på mere end det, der kan bevises”
Farsbrød med bacon og bagte æbler
Farsbrødet får både saft og smag af finthakket, frisk fennikel, som går godt sammen med de bagte æbler.
4 personer
Total:2 timer
Arbejdstid:45 minutter
Ingredienser
Farsbrød:
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 fennikel
- 500 g hakket kalve- og svinekød
- 1 tsk. salt
- 1 æg
- 1 dl hvedemel eller rasp
- 1 dl mælk
- 1 tsk. hakket salvie
- ½ tsk. fennikelfrø
- friskværnet sort peber
- 150 g bacon i skiver
- 8-12 friske salvieblade
Sovs:
- 25 g smør
- 2½ spsk. mel
- 2½ dl mælk
- 2½ dl bouillon
- evt. kulør
Bagte æbler:
- 4 danske æbler f.eks. Cox orange
- 2-3 spsk. ahornsirup
Tilbehør:
- kogte eller smørristede kartofler og grøntsager (f.eks. broccoli)
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Farsbrød: Pil løg og hvidløg. Rens fennikelknolden, og skær stokken ud. Skær grøntsagerne i grove stykker, og hak dem fint i en hurtighakker eller foodprocessor.
- Ælt kødet sammen med salt, og rør løgblandingen, æg, mel eller rasp og mælk i farsen. Tilsæt krydderier, og form farsen til et brød i en bradepande foret med bagepapir. Læg baconskiver og salvieblade omkring farsbrødet, og sæt det i ovnen 20 min.
- Sovs: Smelt smør i en gryde, rør melet i, og bag det igennem under omrøring. Tilsæt mælk og bouillon, og kog sovsen under omrøring i mindst 5 min. Si sovsen, og hæld den omkring farsbrødet. Skru ned til 150 grader, og bag i ca. 45 min. mere.
- Bagte æbler: Skyl æblerne, rids skindet ækvator rundt, og sæt dem på bagepapir i et fad. Pensl dem med ahornsirup, og bag dem sammen med farsbrødet de sidste 20-25 min. Pensl evt. også farsbrødet med ahornsirup.
- Hæld sovsen tilbage i gryden, smag til med salt og peber, og tilsæt evt. kulør.
- Server farsbrødet med bagte æbler, sovs og det valgte tilbehør.