Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Fastelavnsboller med nougatfyld

Fastelavnsboller med nougatfyld - opskrift fra Hendes Verden

Fastelavnsboller med nougatfyld

Her har vi flækket bollerne og fyldt dem med kagecreme blandet med flødeskum, det er guf. Men du kan også sagtens spise dem uden cremefyld.

plate 18 stk.
printer Print

25 g gær
2½ dl vand
500 g hvedemel
200 g smør
½ tsk. salt
1 tsk. sukker
100 g smør til udrulning
150 g blød nougat
1 æg til pensling
Pynt:
sigtet flormelis

  1. Rør gæren ud i lunkent vand. Kom melet i en anden skål, og smuldr de 200 g smør heri. Tilsæt salt, sukker og gærblandingen. Ælt dejen sammen. Stil den til hævning, dog ikke for varmt, i ca. 1 time.
  2. Rul dejen ud til en rektangel 20 x 40 cm. Skær de 100 g smør i tynde skiver, og læg dem på halvdelen af dejen. Fold den anden halvdel over. Rul den ud til en firkant ca. 1½ cm tyk.
  3. Skær dejen ud i 18 firkanter. Kom en stor teskefuld blød nougat på hver, og fold dejen rundt om fyldet. Læg bollerne på bagepapir på en bageplade, og lad dem efterhæve 15 min. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem ved 200 gr. i ca. 18 min.
  4. Fordobl opskriften på kagecreme, (se Boller med creme og syltetøj), og bland den med flødeskum af 2½ dl piskefløde. Flæk de afkølede boller, og fyld dem med kagecremen. Pynt bollerne med flormelis.
Se, hvad vi ellers skriver om: Fastelavn og Bageopskrifter