Fisk i frikassé med nye gulerødder og krydderurter
Foto: Martin Dyrløv Skøn sommerret!

Fisk i frikassé med nye gulerødder og krydderurter

Nu begynder de første nye danske grøntsager at komme i butikkerne! Vi er også begunstiget med friske urter, der passer perfekt til hvid fisk med nye gulerødder.

printer Print
clock Total: 35 minutter
plate 2 personer

Fisk:

  • 300 g filet af havkat, skærising eller rødspætte
  • ½ tsk. salt
  • 1 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 5 peberkorn
  • 1 nellike
  • 1 laurbærblad
  • 1 dl hvidvin

Grønt:

  • 1 bundt nye gulerødder
  • persille, dild, kørvel, purløg (1 håndfuld af hver)

Sovs:

  • 15 g smør
  • 3 spsk. mel
  • 4 dl fiske- eller grøntsagsbouillon
  • ½ dl piskefløde
  • salt og peber

Tilbehør:

  • kogte kartofler eller brød

Sådan gør du:

  1. Del havkatfilet i mindre stykker, hvis du bruger skærising- eller rødspættefileter, så fold dem let sammen. Drys fiskestykkerne med salt, og lad dem trække, men du renser grøntsagerne og laver sovsen.
  2. Skrub eller skræl gulerødderne, og del store i halve. Blanchér dem i kogende, letsaltet vand i 2-3 min., og hæld dem i en sigte.
  3. Skyl krydderurterne, og hak dem; der skal være ca. 1 spsk. af hver slags.
  4. Lav en opbagning af smør og mel, og tilsæt bouillon lidt ad gangen. Kog sovsen igennem i 5 min.
  5. Læg pillet skalotteløg, hvidløg og krydderier i en sauterpande, og tilsæt hvidvin. Giv det et
    opkog, skru ned, og læg fisken i væsken. Lad det simre ganske stille under låg i 5-8 min. – til fisken akkurat skifter farve til hvid. Tag forsigtigt fisken op, og fordél stykkerne i 2 varme, dybe tallerkner.
  6. Si væsken fra fisken over i sovsen, og tilsæt fløde. Kog igennem, smag til med salt og peber, og tilsæt krydderurter.
  7. Læg gulerødderne i tallerknerne, og dryp sovsen over retten. Servér med kogte kartofler eller brød.
Se, hvad vi ellers skriver om: Fisk, Aftensmad og Hovedret