Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på pighvar med kartoffel og stenbiderrogn
Foto: Line Thit Klein Pighvar med sprød kartoffel og stenbiderrogn

Opskrift på pighvar med kartoffel og stenbiderrogn

Pighvar med sprød kartoffel og stenbiderrogn

4
Print

400 g pighvar filet
200 g kartofler
3 spsk neutral olie
salt og hvid peber
1 bundt grønne asparges
100 g smør
100 g stenbiderrogn
1 bdt frisk kørvel

Sådan laver du fisk

Gå fisken efter for ben, og skær den ud i fire portionsstykker. Brug 1 spsk af olien til at smøre fisken, og læg den på et stykke bagepapir i en bradepande.

Skrub kartoflerne, tør dem og skær dem ud i små tern. Dup ternene tørre med et rent viskestykke. Steg ternene gyldne og sprøde i 2 spsk olie i en non-stick pande. Drys med salt og kom kartoflerne over på en tallerken med køkkenrulle. Brug en kartoffelskræller til at skære tynde strimler af aspargeserne, og blancher dem i saltet vand. Lad dem dryppe af i en sigte.

Bag imens fisken i ovnen ved 180 grader i 10 minutter til den akkurat er færdig, men stadig saftig. Smelt smørret ved lav varme i en lille gryde og lad det blive gyldent brunt, så det får en nøddeagtig smag og skummer.

Anret et stykke fisk på en tallerken, kom lidt aspargesstrimler over, og drys med de sprøde kartoffeltern. Læg et par skefulde stenbiderrogn på og så et par skefulde skummende, brunet smør ved og pynt med frisk kørvel.

 

 
Se, hvad vi ellers skriver om: Stenbiderrogn, Asparges, Fisk, Dansk mad og Hovedret