Avocadosalat
Foto: Maria Warnke Nørregaard

Avocadosalat

Denne sunde avocadosalat kan laves på ingen tid og så smager den skønt!

printer Print
plate 2 personer

Dressing:
1 dl soja
2 tsk. revet ingefær
2 spsk. sukker
2 spsk. limesaft

Salat:
1 blomkål
1 romainesalat
1 avocado
Salt
Olie
Limesaft
Ristet sesam (gerne sort)

Energi pr. person:
295 Kcal
Fedt:
39 %
Protein:
14 %
Kulhydrant:
47 %

Sådan gør du

  1. Kom soja, ingefær, sukker og limesaft i en kasserolle, og lad det koge i et par minutter eller fire, indtil det er tyknet en smule.
  2. Hæld det i en lille skål, og sæt det koldt indtil servering. Skær blomkålen i mundrette buketter, og dryp dem med lidt olie og salt.
  3. Snit salaten, og skær avocadoen i skiver. Dryp det hele med en smule lime.
  4. Anret salat, blomkål og avocado på store tallerkner. Drys med lidt ristede sesamfrø, og dryp med dressing.
Se, hvad vi ellers skriver om: Sunde salater, Avocado, Sommermad, Sund mad og Hovedret