Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Fødselsdagslagkage
Foto: Thomas Hergaard

Fødselsdagslagkage - opskrift fra Hjemmet

Fødselsdagslagkage

En fødselsdag skal fejres med manér. Og en rigtig fødselsdagslagkage skal være med flødeskum, flag og tændte lys.

Print

3 tykke lagkagebunde (færdigkøbte) eller hjemmebagte:
150 g sukker (knap 2 dl)
150 g smør
3 æg
150 g mel (21/2 dl)
1 tsk bagepulver
revet skal fra 1/2 citron (usprøjtet)
3 spsk citronsaft
Creme:
3 æggeblommer
3 spsk flormelis
1 spsk majsstivelse
3 dl fløde (9%)
1 stang vanille
Endvidere:
1 dl jordbær- eller hindbærmarmelade
6-8 små makroner
Pynt:
250 g marcipan
røde cocktailbær
chokoladebogstaver (købes færdige i supermarked)
4 dl piskefløde
lys og flag

  1. Bunde:
  2. Rør sukker og smør godt sammen og rør æggene i. Bland mel, bagepulver og revet citronskal og rør det i dejen sammen med citronsaft.
  3. Del dejen i 3 lagkagebunde og bag dem i lagkageforme (22 cm i diameter) ved 225 grader i ca. 8 min.
  4. Creme:
  5. Pisk æggeblommer og flormelis sammen og pisk majsstivelse i. Bring fløden i kog sammen med den flækkede vaniljestang.
  6. Hæld den kogende varme fløde i æggemassen, mens der piskes, og hæld den derefter tilbage i gryden.
  7. Bring cremen i nærheden af kogepunktet, mens der piskes. Lad cremen svale.
  8. Sammenlægning:
  9. Fordél jordbær/ hindbærmarmelade og creme med letknuste makroner mellem bundene. Kom marmelade i et tyndt lag på øverste bund.
  10. Rul marcipanen tyndt ud, skær den til og læg den på øverste bund. Pynt med marcipan og coktailbær samt chokoladebogstaver. Sprøjt kanten med flødeskum og sæt lys og flag i.
Se, hvad vi ellers skriver om: Fødselsdag og Bageopskrifter