Ingredienser
3 tykke lagkagebunde (færdigkøbte) eller hjemmebagte:
150 g sukker (knap 2 dl)
150 g smør
3 æg
150 g mel (21/2 dl)
1 tsk bagepulver
revet skal fra 1/2 citron (usprøjtet)
3 spsk citronsaft
Creme:
3 æggeblommer
3 spsk flormelis
1 spsk majsstivelse
3 dl fløde (9%)
1 stang vanille
Endvidere:
1 dl jordbær- eller hindbærmarmelade
6-8 små makroner
Pynt:
250 g marcipan
røde cocktailbær
chokoladebogstaver (købes færdige i supermarked)
4 dl piskefløde
lys og flag
- Bunde:
- Rør sukker og smør godt sammen og rør æggene i. Bland mel, bagepulver og revet citronskal og rør det i dejen sammen med citronsaft.
- Del dejen i 3 lagkagebunde og bag dem i lagkageforme (22 cm i diameter) ved 225 grader i ca. 8 min.
- Creme:
- Pisk æggeblommer og flormelis sammen og pisk majsstivelse i. Bring fløden i kog sammen med den flækkede vaniljestang.
- Hæld den kogende varme fløde i æggemassen, mens der piskes, og hæld den derefter tilbage i gryden.
- Bring cremen i nærheden af kogepunktet, mens der piskes. Lad cremen svale.
- Sammenlægning:
- Fordél jordbær/ hindbærmarmelade og creme med letknuste makroner mellem bundene. Kom marmelade i et tyndt lag på øverste bund.
- Rul marcipanen tyndt ud, skær den til og læg den på øverste bund. Pynt med marcipan og coktailbær samt chokoladebogstaver. Sprøjt kanten med flødeskum og sæt lys og flag i.