Forloren hare med brun sovs
Gammeldags forloren hare med brun sovs er en god hverdagsret og smager også godt dagen efter med salat eller som fyld i en burger.
Ingredienser
Forloren hare med brun sovs
Arbejdstid: 40 min.
Koge/stege/bagetid: 1 time
Fryse-egnet
500 g hakket kalv- og svinekød
1 tsk salt
1 løg (finthakket eller revet)
1 æg
1 dl hvedemel eller rasp
1 dl mælk
1-2 enebær (knust)
1 tsk timian
friskkværnet sort peber
1 pakke bacon i skiver
Sovs:
2½ dl mælk
2½ dl bouillon
2½ spsk mel
1-2 spsk ribsgelé
evt. 10-15 g blåskimmelost
Tilbehør:
kogte kartofler
grønsager
ribsgelé eller tyttebær
Sådan laver du forloren hare med brun sovs
1. Tænd ovnen på 200 grader. Ælt kødet sammen med salt og tilsæt løg, æg, mel/rasp, mælk og krydderier.
2. Form farsen til et brød i en bradepande med bagepapir. Læg baconskiver omkring kødet og bag det i ovnen i 20 min.
3. Pisk mælk, bouillon og mel sammen og kog det igennem under omrøring 5-10 min. Smag til med ribsgelé, evt. ost og salt og peber.
4. Si sovsen over „haren“ og skru ned til 150 grader. Bag videre i ca. 40 min. og øs sovsen over nogle gange undervejs.
5. Server med sovs, kartofler, grønsager og ribsgelé eller tyttebær.