
Frikadeller med sommerlig kartoffelsalat
Frikadeller med hjemmelavet kartoffelsalat er totalt retrolækkert på en varm dag.
Ingredienser
1 stort løg
600 g hakket kalv og flæsk
15 g salt
1 spsk groftkværnet peber
1 æg
½ dl mælk
2 spsk. rasp
smør til stegning.
Kartoffelsalat:
800 g kogte nye kartofler
4 forårsløg
2 dl cremefraiche
1 dl karse
1 spsk grov sennep
salt og peber
300 g cherrytomater.
Sådan laver du frikadeller og kartoffelsalat
Start med at koge kartofler til kartoffelsalaten. De må gerne være kølet lidt af inden brug.
Frikadeller: Riv løget på rivejernets fine side. Rør fars og salt sejt, og tilsæt de øvrige ingredienser til frikadellerne. Rør farsen godt igennem, meget gerne på røremaskine, i ca. 5 minutter. Sæt farsen på køl i ½ time.
Lav imens kartoffelsalaten: Skær forårsløgene i tynde ringe, og bland dem i cremefraichen sammen med karsen. Smag til med sennep, salt og peber. Skær kartoflerne i mundrette stykker og tomaterne i halve, og bland dem i dressingen.
Steg frikadellerne på en pande i smør, og servér dem straks sammen med kartoffelsalaten