Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på frikadeller med sommerlig kartoffelsalat
Foto: Line Thit Klein Frikadeller med sommerlig kartoffelsalat

Opskrift på frikadeller med sommerlig kartoffelsalat

Frikadeller med sommerlig kartoffelsalat

Frikadeller med hjemmelavet kartoffelsalat er totalt retrolækkert på en varm dag.

50 minutter
Print
Frikadeller med kartoffelsalat til 4 personer

1 stort løg
600 g hakket kalv og flæsk
15 g salt
1 spsk groftkværnet peber
1 æg
½ dl mælk
2 spsk. rasp
smør til stegning.

Kartoffelsalat:
800 g kogte nye kartofler
4 forårsløg
2 dl cremefraiche
1 dl karse
1 spsk grov sennep
salt og peber
300 g cherrytomater.

Sådan laver du frikadeller og kartoffelsalat

Start med at koge kartofler til kartoffelsalaten. De må gerne være kølet lidt af inden brug.

Frikadeller: Riv løget på rivejernets fine side. Rør fars og salt sejt, og tilsæt de øvrige ingredienser til frikadellerne. Rør farsen godt igennem, meget gerne på røremaskine, i ca. 5 minutter. Sæt farsen på køl i ½ time.

Lav imens kartoffelsalaten: Skær forårsløgene i tynde ringe, og bland dem i cremefraichen sammen med karsen. Smag til med sennep, salt og peber. Skær kartoflerne i mundrette stykker og tomaterne i halve, og bland dem i dressingen.

Steg frikadellerne på en pande i smør, og servér dem straks sammen med kartoffelsalaten

Se, hvad vi ellers skriver om: Frikadeller, Kartoffelsalat, Kalv, Dansk mad, Hovedret og Frokost