Græskarsuppe med spicy rejer
SPONSORERET indhold

Græskarsuppe med spicy rejer

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Louisa Lorangbruger vilde rejer i suppen, for eksempel rosérejer (der allerede er kogt) eller rå røde rejer. Kan du ikke skaffe dem, er grønlandske rejer også skønne!

Af: Louisa Lorang Foto: Anders Schønnemann
06. jan. 2015 | Opskrift | ALT for damerne
3-4

Ingredienser

1 løg
3 fed hvidløg
2 æbler
olivenolie til stegning
800 g græskarkød i tern
2 stilke citrongræs
1 spsk ingefær, fintrevet
1 dåse kokosmælk, 400 g
1,5 dl grøntsagsbouillon
1 lime, saft heraf
2-3 spsk fiskesauce

Topping:
300 g pillede rejerlidt olivenolie
½ tsk cayennepeber
2 spsk limesaft
salt
1 håndfuld koriander
lidt hakket chili

Sådan laver du græskarsuppe med spicy rejer:

Hak løg, hvidløg og æbler. Sauter dem i olivenolie sammen med græskarret. Flæk citrongræsstilkene, og kom dem i gryden med ingefærret. Sauter i 5-6 minutter, uden at grøntsagerne tager farve. Tilsæt kokosmælk og bouillon. Sæt suppen til at koge under låg i cirka 15-20 minutter, eller til grøntsagerne er helt møre. Blend suppen med en stavblender, og smag til med lime og fiskesauce.

Topping:
Steg rejerne i olivenolie på en varm pande. Er de allerede kogte, skal de have ½ minut. Er de rå, skal de have ca. 1 minut. Kom cayennepeber og lime på panden, og steg det kort. Smag til med salt. Anret suppen toppet med rejer, koriander og lidt chili. Server straks.

PRØV OGSÅ: Côte de boeuf med bernaise