Gravad laks med rygeostecreme
Ingredienser
Ca. 1 kg fileteret lakseside med
skind, af midterstykke
½ dl Maldon sea salt
1½ spsk sukker
1 spsk groftstødt peber
dildkviste
4 spsk snaps
Dild
Rygeostecreme med wasabi:
1 rygeost, 170 g
1 dl cremefraiche 9%
salt, groftkværnet peber
½ tsk sukker
wasabi eller reven peberrod.
Sådan gør du
Fjerne alle små ben fra laksen – brug evt. en pincet. Kom laksen i et glas- eller porcelænsfad og sæt den i fryseren i 24 timer. Tag laksen ud og lad den tø op i køleskabet. Bland salt, sukker og peber og gnid blandingen i et jævnt lag over laksen, læg dild på toppen og stænk med snaps. Kom en tyk plastpose over fisken, og læg et tykt spækkebræt eller andet, der passer i størrelse, ovenpå og lad laksen trække i køleskabet 24-48 timer.
Rygeostecreme: Rør rygeost og cremefraiche sammen, smag til med salt, peber, sukker og wasabi eller friskreven peberrod efter behag.
Servér laksen i tynde skiver med ekstra dild og rygeostecreme.
TIP: Den nemme løsning: Drop rygeostecremen og køb et bæger sennepssauce til graved laks.