
Grillet pære Belle Hèlene
Udnyt de sidste gløder til en dessert med mums-effekt.
Ingredienser
4 pærer
1 spsk neutral olie
100 g mørk chokolade
1½ dl piskefløde
Tilbehør: vaniljeis og 100 g hakkede valnødder
Sådan laver du grillede pære
1. Halvér pærerne og smør dem ind i olien. Du skal ikke skrælle dem. Læg dem med skærefladen nedad på grillen og grill i 10-15 min ved middelhøj varme. Du kan evt. komme låg over grillen, hvis du har en kuglegrill.
2. Bræk imens chokoladen i stykker og kom den i en lille kasserolle. Kom fløden i og sæt gryden direkte på grillristen. Smelt chokolade og fløde sammen under omrøring til en tyk chokoladesauce.
3. Servér de grillede pærer med en kugle vaniljeis, varm chokoladesauce og drys med valnødder.
Se også opskrift på Grillede, marinerede svampe med gedeost.
Tip
Chokoladesaucen kan selvfølgelig sagtens laves på et almindeligt komfur. Den kan også laves i forvejen og forsigtigt varmes op inden servering.