Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på grillet pære Belle Hèlene
Foto: Line Thit Klein Grillet pære Belle Hèlene

Opskrift på grillet pære Belle Hèlene

Grillet pære Belle Hèlene

Udnyt de sidste gløder til en dessert med mums-effekt.

20 minutter
Print
4

4 pærer
1 spsk neutral olie
100 g mørk chokolade
1½ dl piskefløde

Tilbehør: vaniljeis og 100 g hakkede valnødder

Sådan laver du grillede pære

1. Halvér pærerne og smør dem ind i olien. Du skal ikke skrælle dem. Læg dem med skærefladen nedad på grillen og grill i 10-15 min ved middelhøj varme. Du kan evt. komme låg over grillen, hvis du har en kuglegrill.

2. Bræk imens chokoladen i stykker og kom den i en lille kasserolle. Kom fløden i og sæt gryden direkte på grillristen. Smelt chokolade og fløde sammen under omrøring til en tyk chokoladesauce.

3. Servér de grillede pærer med en kugle vaniljeis, varm chokoladesauce og drys med valnødder.


Se også opskrift på Grillede, marinerede svampe med gedeost.

Tip

Chokoladesaucen kan selvfølgelig sagtens laves på et almindeligt komfur. Den kan også laves i forvejen og forsigtigt varmes op inden servering.
Se, hvad vi ellers skriver om: Dessert, Hjemmelavet is, Grillmad og Dansk mad