Grøntsagssuppe a la Minestrone
Rester:
kogt perlebyg, spelt, ris eller bulgur
grønsager fra grønsagsskuffen
stegt eller kogt kød – alternativt stegt pølse
Tid: ca. 20 min. plus kogetid (4 pers.)
1 løg
500 g grøntsager (f.eks. blegselleri, peberfrugt, kål, porre, squash)
1 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
8 dl grønsagsbouillon
1 dåse hakkede tomater
200 g kogt kylling (el.lign. rest tilberedt kød)
100 g kogt perlebyg, spelt, ris eller bulgur
1 håndfuld friske krydderurter, f.eks.
timian eller persille
salt og peber
Tilbehør: groft brød
1. Hak løget. Skær grønsager i små tern.
2. Varm olien i en gryde, og svits løg, grønsager og presset hvidløg, til løgene er klare. Tilsæt bouillon, hakkede tomater og halvdelen af de friske krydderurter. Lad suppen simre under låg i ca. 10 min.
3. Skær kylling, kød eller pølse i små stykker.
4. Kom perlebyg, spelt, ris eller bulgur i suppen sammen med kødet. Kog suppen i yderligere ca. 3 min. Smag suppen til med salt og peber, og server med resten af krydderurterne og brød.
► SE OGSÅ: Kokos & lime-suppe
► SE OGSÅ: Krydret suppe med hakket kød
► SE OGSÅ: Mexicansk suppe med majs