Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Gulerodskage med birkes
Foto: Ove Lindfors

Gulerodskage med birkes - opskrift fra Hendes Verden

Gulerodskage med birkes

Gulerodskage bliver vi aldrig trætte af...

plate 8-10 stykker
printer Print

Gulerodskage med birkes
1 dl mælk
40 g blå birkes
smør til formen
lidt rasp
3 æg
4 dl rørsukker
5 dl groftrevne gulerødder
1½ dl solsikkeolie
revet skal af 1 appelsin
3½ dl hvedemel
1 tsk. salt
1 tsk. natron
½ tsk. bagepulver
Glasur:
100 g stuetempereret Philadelphia flødeost
50 g blødt smør
1½ dl sigtet flormelis
1 tsk. vaniljesukker
revet skal af ½ appelsin
Pynt:
græskarkerner
birkes

  1. Bland mælk og birkes i en gryde. Varm mælken op til kogepunktet, og lad det køle af. Forvarm ovnen til 175 gr. Smør en rund springform (24 cm i diameter), og drys den med rasp.
  2. Pisk æg og sukker luftigt. Rør gulerod, olie og appelsinskal i.
  3. Bland mel, salt, natron og bagepulver. Rør det i dejen sammen med mælken.
  4. Hæld dejen i formen, og bag kagen nederst i ovnen ca. 1¼ time. Prøv med et træspyd, om kagen er færdig.
  5. Rør ingredienserne til glasuren sammen, og fordel glasuren over den kolde kage. Drys med græskarkerner og birkes.
Se, hvad vi ellers skriver om: Gulerodskage og Bageopskrifter