
SPONSORERET indhold
Gulerodskage med birkes
Gulerodskage bliver vi aldrig trætte af...
8-10 stykker
Ingredienser
Gulerodskage med birkes
1 dl mælk
40 g blå birkes
smør til formen
lidt rasp
3 æg
4 dl rørsukker
5 dl groftrevne gulerødder
1½ dl solsikkeolie
revet skal af 1 appelsin
3½ dl hvedemel
1 tsk. salt
1 tsk. natron
½ tsk. bagepulver
Glasur:
100 g stuetempereret Philadelphia flødeost
50 g blødt smør
1½ dl sigtet flormelis
1 tsk. vaniljesukker
revet skal af ½ appelsin
Pynt:
græskarkerner
birkes
- Bland mælk og birkes i en gryde. Varm mælken op til kogepunktet, og lad det køle af. Forvarm ovnen til 175 gr. Smør en rund springform (24 cm i diameter), og drys den med rasp.
- Pisk æg og sukker luftigt. Rør gulerod, olie og appelsinskal i.
- Bland mel, salt, natron og bagepulver. Rør det i dejen sammen med mælken.
- Hæld dejen i formen, og bag kagen nederst i ovnen ca. 1¼ time. Prøv med et træspyd, om kagen er færdig.
- Rør ingredienserne til glasuren sammen, og fordel glasuren over den kolde kage. Drys med græskarkerner og birkes.