Gulerodsmuffins med påskepynt
Foto: Betina Hastoft Fine og festlige påskemuffins!

Gulerodsmuffins med påskepynt

Disse gulerodsmuffins ser både fine ud og smager himmelsk! De lækre muffins er pyntet med cremet chokoladefrosting og det fineste påskepynt.

printer Print
plate 14-16 stk.

  • 125 g blødt smør
  • 175 g sukker
  • 2 æg
  • 275 g hvedemel
  • ¾ tsk. bagepulver
  • 1½ tsk. vaniljesukker
  • 100 g reven gulerod
  • 50 g hakkede hasselnødder eller mandler
  • 1 dl mælk
  • 1 dl marmelade med enten havtorn og pære eller appelsin

Kakaofrosting:

  • 75 g blødt smør
  • 100 g flødeost
  • 250 g flormelis
  • 2½ spsk. kakao

Pynt:

  • chokoladekrymmel, 100 g orange fondant og 25 g grøn fondant

Sådan gør du:

  1. Pisk smør og sukker cremet. Pisk æggene i. Tilsæt hvedemel, bagepulver, vaniljesukker, gulerødder og hasselnødder, og rør det sammen. Rør mælk og marmelade i.
  2. Fordel dejen i 14-16 kraftige papirsmuffinsforme.
  3. Bag kagerne ved 175 gr. ca. 25-30 min. Afkøl kagerne.
  4. Pisk smør og flødeost sammen, og pisk flormelis og kakaopulver i. Fordel frostingen på kagerne.
  5. Form gulerødder af fondant. Pynt kagerne med kakaokrymmel og fondant gulerødder.
Se, hvad vi ellers skriver om: Bagning, Muffins, Påskefrokost og Bageopskrifter