Hakkebøf med timan og rodfrugter
SPONSORERET indhold

Hakkebøf & rodfrugter

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Nem hverdagsmad.

Af: Vibeke Lehn Foto: Maria Warnke Nørregaard
20. nov. 2015 | Opskrift | Fit living

Ingredienser

500 g hakket magert oksekød
1 stort fed knust hvidløg
1 spsk sennep
1-2 spsk timianblade
salt, peber
2 spsk velafdryppede kapers
2 tsk olie til stegning

Ovnbagte rødder:
1 kg gule-persille-rod og pastinak
1-2 røde peberfrugter
1-2 røde chilier
2 halve lime
2 spsk olivenolie
en god håndfuld krydderurter, f.eks. timian og rosmarin
balsamico
300 g fuldkornsbrød

Sådan gør du: Ælt det hakkede kød med hvidløg, sennep, timianblade, salt, peber og kapers. Del og form kødet til 4 hakkebøffer, og steg dem gyldne i 3-4 minutter på hver side. Skær rødder og peberfrugter i mundrette stykker. Vend dem med chili, lime olivenolie, urter, samt salt og peber. Bred det hele på en plade med bagepapir, dryp lidt balsamico over, og bag rødderne ved 200° varmluft i 20-30 minutter, til de er møre, men stadig har bid. Vend i dem undervejs, og server rødderne til hakkebøfferne sammen med lidt groft brød.

Energi pr. person: 590 kcal, fedt 30%, protein 27%, kulhydrat 43%